Hrvatski sveštenik vjenčao 11 istopolnih parova

Za Marija Mihaljevića ljubav je svugdje, u svim oblicima i dolazi od Boga. Zato je odlučio da postane sveštenik kalifornijske crkve Univerzalnog života
21 komentar(a)
Gej brakovi, LGBT, Foto: Ebay
Gej brakovi, LGBT, Foto: Ebay
Ažurirano: 25.06.2013. 17:50h

Hrvatski radio voditelj Mario Mihaljević je već osam godina sveštenik amorističke crkve, što mu omogućava da vrši obrede duhovnog povezivanja partnera koji nisu iste vjere ili su - istog pola. Glas o njemu se brzo raširio i Mihaljević je dosad u Hrvatskoj vjenčao 11 parova, piše RTL.

Za Marija Mihaljevića ljubav je svugdje, u svim oblicima i dolazi od Boga. Zato je odlučio da postane sveštenik kalifornijske crkve Univerzalnog života.

"Volim da se nazivam sveštenikom ljubavi i to univerzalne ljubavi, koja ne vidi razliku između vjera ako one zagovaraju dobro istinu i ljubav", kaže on.

Njegova crkva nema dvorce, čak ni papire u kojima bi bilo navedeno da on može da obavlja svešteničke dužnosti.

"Ma kakav papir. Prema tome ni Jovan Krstitelj nije mogao da krsti Isusa, ne znam ko je njemu izdao papir", odgovara Mihaljević.

Ovaj mladić ima zato, kako kaže, vjeru u jedinstvenog Boga koji sve svoje nesavršene slike i prilike voli jednako - čak i one koje tradicionalna crkva i njeni vjernici vole da izopšte iz života I ljubavi.

"Odakle sebi neko daje za pravo da nekom drugom ne da pravo na ljubav, ne da mu pravo na to da živi", pita se.

Stoga je Mihaljević prije četiri mjeseca odlučio da, kao sveštenik svoje crkve ženi i udaje homoseksualne parove. Do sad ih je srećno ujedinio 11.

Mihaljević od njih samo traži da kažu da će biti zajedno, dokle god su iskreni jedno prema drugom i dokle god se vole.

Bonus video: