Najpopularnija foto poza današnjice

Zanimljivo je da najviše fotografija, čak 30 odsto, naprave mladi koji imaju između 18 i 24 godine, kao i da to da se muškarci češće fotografišu nego žene
6 komentar(a)
rijana, Foto: Businessinsider.com
rijana, Foto: Businessinsider.com
Ažurirano: 17.06.2013. 13:08h

Sa tehnologijom koja postaje prijemčivija svim slojevima društva svoju renesansu doživljava i fotografija.

A kad o omiljenoj pozi za fotografisanje riječ onda je u pitanju ona na kojoj autor fotografije snima sam sebe, držeći aparat u ispruženoj ruci.

Samo u Velikoj Britaniji na mjesečnom nivou nastane više od 1.9 milijardi fotografija, od čega skoro 328 miliona završi na društvenim mrežama, pokazalo je novo istraživanje koje je nedavno sprovela kompanija Samsung.

Osim toga, čak dvije trećine Britanaca i Britanki ne čuva fotografije u tradicionalnim albumima, već ih postavlja na svoje profile na društvenim mrežama

Zanimljivo je da najviše fotografija, čak 30 odsto, naprave mladi koji imaju između 18 i 24 godine, kao i da to da se muškarci češće fotografišu nego žene, prenosi Dejli Telegraf.

Primjetan je i trend nestanka porodičnih fotografija, jer je sve veći broj fotografija na kojima su sami autori. Omiljena poza za fotografisanje je ona na kojoj autor fotografije snima sebe, držeći aparat u ispruženoj ruci. Za takve fotografije u engleskom jeziku postoji termin “selfies”.

Osim toga, čak dvije trećine Britanaca i Britanki ne čuva fotografije u tradicionalnim albumima, već ih postavlja na svoje profile na društvenim mrežama.

Svaki drugi ispitanik postavlja svoje fotografije na Fejsbuk, dok svaki pet pravi fotografije isključivo sa namjerom da ih podijeli sa prijateljima na nekoj od društvenih mreža.

Bonus video: