Nova kampanja organizacije PETA: Gole misice za prava životinja

“Bila sam zgrožena pri samoj pomisli da nosim kožu drugog živog bića na svom tijelu i pritom smatram sebe prelijepom"
197 pregleda 4 komentar(a)
PETA, Foto: PETA
PETA, Foto: PETA
Ažurirano: 15.06.2013. 07:14h

Do sada je objavljivanje slika na kojima misice poziraju nage izazivalo velike skandale, ali posljednja takva fotografija nije doživjela osude, jer su se Šana Mokler, Šendi Finesi, Suzi Kastiljo i Alisa Kampanela skinule iz opravdanih razloga.

Mis Amerike iz 1995. Mokler, koja sada ima 38 godina, sa mlađim djevojkama koje su takođe osvajale titulu najljepše Amerikanke, pozirala je bez odjeće, kako bi skrenula pažnju na prava životinja i pružila podršku PETA organizaciji, prenosi Daily Mail.

Na crno-bijeloj fotografiji ona, ali i Kastiljo, Finesi i Kampanela, koje su titulu mis USA, nosile 2003, 2004, odnosno 2011. godine, poziraju samo u visokim potpeticama, a preko njihovih tijela koja prekrivaju samo rukama stoji i natpis “Osjećaj se divno u sopstvenoj koži i pusti životinje da zadrže svoju”.

“Ljubitelj sam životinja cijelog života i što više saznajem o mučenju životinja zarad mode, sve mi je besmislenije”, izjavila je Kastiljo

“Bila sam zgrožena pri samoj pomisli da nosim kožu drugog živog bića na svom tijelu i pritom smatram sebe prelijepom. Šta bi se desilo, kada bi to neko radio ljudima? Pobjesneli bi. Pa u čemu je razlika?”, zapitala je ona.

“Kampanja protiv krzna mi je prirasla srcu. Nadam se da ćemo zaustaviti nošenje krzna među djevojkama koje se takmiče na izboru na kojem smo mi nekada pobijedile”, dodala je Mokler.

Ona je istakla da dok god se nalazi na poziciji direktora za izbor za Mis Nevade, krzno se neće poklanjati pobjednicama.

“Ljubitelj sam životinja cijelog života i što više saznajem o mučenju životinja zarad mode, sve mi je besmislenije”, izjavila je Kastiljo.

PETA organizacija je i ranije pomijerala granice svojim kampanjama za zaštitu životinja, a prilikom jedne su koristili poster na kojem se vide kokoške i koncentracioni logor, uz riječi “Životinjama su svi ljudi nacisti”.

Bonus video: