NE POSTOJE DILEME

Urban podržao gej paradu: Šaka u glavu nije odgovor

On je dodao da mu nije jasno zašto heteroseksualcima smeta što je neko drugi homoseksualac
77 pregleda 4 komentar(a)
damir urban, Foto: Facebook
damir urban, Foto: Facebook
Ažurirano: 28.05.2013. 19:28h

Popularni hrvatski muzičar Damir Urban na Facebook profilu oglasio se povodom Parada ponosa koje će biti organizovane 27. maja u Zagrebu i 8. juna u Splitu, a u saopštenju je podržao LGBT zajednicu u Hrvatskoj.

On je konstatovao da bi volio da živi u društvu gdje ne bi bilo potrebe da se dešavaju stvari poput Parade ponosa, ali da je umjesto toga hrvatska nacija odgojena na mržnji.

"Nisam Pride doživljavao bitnim kao što ga doživljavam danas. Naprosto, jer za mene u čitavoj priči ne postoje dileme. Nečija seksualna orijentacija mi je bitna tema u životu kao i tema o uzgoju velebitskog čempresa. Ali danas je drugačije. Kada sam vidio koliko mržnje ima u ljudima, koliko su se svi digli na noge, koliko im to smeta, čak toliko da su spremni u navali svog suludog bijesa da upotrijebe silu, pa čak i ubiju, imam veliku potrebu i nagon da podržim i priključim se toj paradi", napisao je pjevač.

On je objasnio da to čini kako bi stao u odbranu tolerancije, prava na drugačiji stav i razmišljanje, kako bi stao u zaštitu manjine nad većinom.

On je dodao da mu nije jasno zašto heteroseksualcima smeta što je neko drugi homoseksualac.

"Šaka u glavu, mrzim te i 'ubij pedera' jednostavno nisu odgovori", zaključio je on.