Amazon će graditi zgradu u obliku staklene bašte

Cilj vlasnika kompanije je da stvori mjesto u kojem će zaposlenic moći da rade i druže se u prirodnom okruženju
59 pregleda 0 komentar(a)
Amazon, Foto: AFP
Amazon, Foto: AFP
Ažurirano: 23.05.2013. 17:03h

Američka kompanija Amazon objavila je planove o izgradnji futurističkog sjedišta u Sijetlu koje će biti kombinacija nebodera i objekata u obliku sfera.

Novo sjedište biće izgrađeno po uzoru na staklenu baštu i u njemu će biti moguć uzgoj različitih biljaka. Cilj vlasnika kompanije je da stvori mjesto u kojem će zaposlenic moći da rade i druže se u prirodnom okruženju.

"Oblik zgrade će vizuelno podsjećati na staklenik. Sve biljke koje budu posađene će u potpunosti odgovarati ljudima, a kako bi se podstakao njihov rast, unutrašnjost zgrade će imati visoke plafone", saopšteno je iz kompanije.

Eksterijer će biti transparentan i sastavljen od nekoliko slojeva stakla sa metalnim okvirima. Osim prostora za rad, objekat će sadržati dnevne boravke i prostorije za sastanke kao i botaničke bašte...

Čelnici kompanije su otkrili skice budućeg futurističkog sjedišta, a da bi počeli da grade potrebno im je odobrenje gradskih vlasti Sijetla. Ukoliko dobiju zeleno svjetlo, trebaće im šest godina da završe posao.

Bonus video: