Naučnici iz Južne Koreje i Rusije žele da kloniraju mamuta

Vu-Suk priznati je autor prvog kloniranog psa nazvanog Snupi 2005, ali je godinu kasnije izbačen iz naučne zajednice pošto je utvrđeno da je lažirao istraživanja matičnih ćelija
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2012. 13:04h

Naučnici iz Rusije i Južne Koreje potpisali su sporazum o zajedničkom istraživanju kloniranja mamuta, vrste nestale sa Zemlje prije 10.000 godina.

Sporazum su potpisali Vasilij Vasiljev, pomoćnik rektora Univerziteta Republike Sahe, jedan od pionira kloniranja, i kontroverzni naučnik iz Južne Koreje Hvang vu-Suk iz organizacije za istraživanje biotehnologije Soam.

Vu-Suk priznati je autor prvog kloniranog psa nazvanog Snupi 2005, ali je godinu kasnije izbačen iz naučne zajednice pošto je utvrđeno da je lažirao istraživanja matičnih ćelija.

Naučnici žele da kloniraju mamuta pošto su ostaci tih velikih biljoždera nestalih prije više hiljada godina sa površine Zemlje pronađeni u sibirskom permafrostu.

Organizacija Soam počeće svoja istraživanja ove godine pošto Rusi pošalju uzorke pronađenog mamuta.

Južnokorejska organizacija je objavila da će prenijeti svoju tehnologiju ruskom univerzitetu koje radi u saradnji sa japanskom ekipom na kloniranju te životinje.

Bonus video: