Bred Pit podržao Anđelinu: Želim da bude zdrava i tu za našu djecu

Američka glumica Anđelina Džoli danas je saopštila da se podvrgla dvostrukoj mastektomiji kako bi otklonila rizik da oboli od raka dojke ili jajnika
0 komentar(a)
Bred Pit Anđelina Džoli, Foto: Movie.com
Bred Pit Anđelina Džoli, Foto: Movie.com
Ažurirano: 14.05.2013. 17:07h

Anđelinin izbor da se podvrgne dvostrukoj mastektomiji je herojski, saopštio je njen suprug glumac Bred Pit.

On je za londonski Evening Standard rekao da je podržao odluku Anđeline Džoli da se podvrgne operaciji, nakon što je analizom DNK utvrđeno da glumica nosi mutirani gen BRCA1 i da je prije operacije postojao rizik od 87 odsto da oboli od raka dojke a 50 odsto od raka jajnika.

"Sve što želim je da ona živi dugo, da bude zdrava i bude tu za sebe i našu djecu. Ovo je sretan dan za našu porodicu", rekao je Pit, zahvaljujući ljekarima na brizi.

Anđelina Džoli odstranila obje dojke zbog straha od kancera >>>

Američka glumica Anđelina Džoli danas je saopštila da se podvrgla dvostrukoj mastektomiji kako bi otklonila rizik da oboli od raka dojke ili jajnika.

U tekstu "Moj medicinski izbor", obavljenom danas u Njujork tajmsu, 37-godišnja glumica i majka šestoro djece navela je da se podvrgla operaciji odstranjivanja obje dojke zato što je imala genetsku predispoziciju da oboli od raka.

Majka Anđeline Džoli od kancera je umrla u 56. godini, poslije desetogodišnje borbe sa bolešću.

"Kada sam saznala kakva je situacija, odlučila sam da maksimalno smanjim rizik. Odlučila sam da se preventivno podvrgnem dvostrukoj mastektomiji", napisala je Džoli.

Bonus video: