Kraljica Elizabeta ne voli luk i ljutu papriku

Kraljica tako najviše uživa u kornfleksu, večera srnetinu ili lososa
96 pregleda 6 komentar(a)
kraljica Elizabeta, Foto: Crushable.com
kraljica Elizabeta, Foto: Crushable.com
Ažurirano: 06.05.2013. 15:34h

Bivši kuvar britanske kraljevske porodice Daren Megrejdi u intervjuu za "Telegraf" otkrio je kako jedu kraljica Elizabeta II, prinčevi i ostatak kraljevske familije. On je za britansku kraljevsku porodicu radio 15 godina, sve do smrti princeze Dajane 1997. godine.

Pošto je palata nedavno saopštila da traži novog kuvara, on je je odlučio da javnost upozna sa nekim detaljima iz kraljevske kuhinje.

"Naravno da je veliki pritisak raditi za kraljevsku porodicu. Kuvate za ukupno 300 članova osoblja, kao i vladare raznih zemalja i druge uvažene goste. Ali ne smijete zabraviti da kuvate i za jednu porodicu - tu ima djece, dvoje penzionera u poodmaklim godinama, i svako ima neku svoju naviku i stvari koje voli ili ne voli", rekao je on.

Kraljica tako najviše uživa u kornfleksu, večera srnetinu ili lososa, a ne “piše se dobro” onome ko joj u hranu stavi bijeli ili crni luk, kao i ljutu papriku. Za užinu traži čaj i kolače, koje nekada pojede sama, a nekada ih izmrvi i da svojim psima.

Prinčevi Vilijam i Hari bili su, kaže, obična djeca koja su svakog dana tražila picu ili hamburgere. Jedino što je odmah "nestajalo" je čokoladna torta, dok princ Čarls drži svoju hranu odvojeno od obroka ostalih, i jede samo namirnice organskog porijekla.

On je istakao da je zapanjen što palata preko oglasa traži novog kuvara, jer je običaj da se do tog mjesta dolazi sa nižih pozicija.

On je, recimo, počeo u palati kao radnik koji ljušti šargarepe za konje kraljevske porodice.

Bonus video: