Međunarodni skup majstora tetovaže u Rimu

Zmije, zmajevi, krvavi bodeži, mrtvačke glave, krilati demoni, ali i puno neobičnije tetovaže za svačiji ukus oslikavaju se na ljubiteljima te umjetnosti
191 pregleda 0 komentar(a)
Tetovaža, Tattoo Rim, Foto: Tatuatori.info
Tetovaža, Tattoo Rim, Foto: Tatuatori.info
Ažurirano: 04.05.2013. 13:17h

Više od 500 umjetnika iz cijelog svijeta okupilo se u Rimu na trodnevnom skupu majstora tetovaže "International Tattoo Expo Rome" kako bi pokazali svoje umijeće oslikavanja tijela.

Hiljade posjetilaca pohrlilo je na 14. izdanje svjetski poznatog skupa ljubitelja tetovaže koji se održava u hotelu Ergife Palace kako bi posmatrali umjetnike na djelu i možda sebi dodali jednu novu tetovažu na najmanje očekivanom dijelu tijela.

Zmije, zmajevi, krvavi bodeži, mrtvačke glave, krilati demoni, ali i puno neobičnije tetovaže za svačiji ukus oslikavaju se na ljubiteljima te umjetnosti.

"Za mene je to najuzvišenija forma umjetnosti i nositi je na meni je nešto najljepše što mogu da učinim", kazala je 26-godišnja Akuma koja tetovažu ima čak i na čelu.

"Ta je manifestacija dobra prilika da pokažemo naš stil, proširimo kontakte i sretnemo se s drugim tattoo umjetnicima iz cijelog svijeta", rekao je 36-godišnji Velt, vlasnik tattoo studija u centru Rima i ljubitelj srednjovjekovnih čudovišta.

U luksuznom hotelu se na 6.000 kvadratnih metara prostora "načičkalo" oko 400 štandova s majstorima tetovaže. Tetovaže su se oslikavale još u drevnom Egiptu, ali su vremenom postale zaštitni znak mornara i zatvorenika, a kasnije se i proširile na sve slojeve društva.

Bonus video: