Đed prodao unuka preko Fejsbuka

Indijac Feroz Kan(47), uhapšen je danas pošto je, preko fejsbuka, prodao za 830 dolara svog tek rođenog unuka
0 komentar(a)
Beba, Foto: Rojter
Beba, Foto: Rojter
Ažurirano: 24.04.2013. 14:06h

Jedan 47-godišnji Indijac je uhapšen pošto je posredstvom fejsbuka prodao svog unuka lokalnom biznismenu, objavila je danas policija države Pendžab, na sjeveru Indije.

Feroz Kan, stanovnik grada Ludiane, 300 km sjeverno od Nju Delhija, je, kako se tvrdi, kidnapovao unuka odmah po rođenju ranije ovog mjeseca, izvještava AFP.

Kan je zatražio pomoć dvojice privremeno zaposlenih u lokalnoj bolnici, u kojoj se porodila njegova ćerka. Oni su pronašli "mušteriju" preko fejsbuka i ugovorili prodaju djeteta za 45.000 rupija (830) dolara.

"Uhapšena su sva trojica ljudi koji su učestvovali u prodaji djeteta, a biće ispitan i biznismen koji je dao pare za kupovinu bebe", ističe Satiš Malhotra, viši policijski službenik u Ludiani.

Policija je spasila bebu i vratila je njenoj razvedenoj majci, Nuri Kan, koja je podnijela tužnu protiv svog oca. Ukoliko se dokaže da su učestvovali u kidnapovanju bebe, za šta su optuženi, trojica uhapašenih, koji danas izlaze pred sud, bi mogli da budu osuđeni na sedmogodišnje kazne zatvora.

Indijska savezna policija je 2011. iznijela podatak da u zemlji ima 815 bandi, sa ukupno više od 5.000 članova, uključenih u kidnapovanje djece, koja se kasnije najčešće koriste za prostituciju ili prosjačenje.

Bonus video: