Seksualni savjeti za konzervativne

U znak poštovanja prema konzervativcima, u knjizi nema fotografija, već prije svega ilustracije šta bi parovi trebalo da rade, dok su lica namjerno izostavljena
78 pregleda 0 komentar(a)
Uputstvo za seks, Jevreji, Foto: MadPriest
Uputstvo za seks, Jevreji, Foto: MadPriest
Ažurirano: 24.04.2013. 10:21h

Možda je to najprirodnija stvar na svijetu, ali jedan izraelski rabin smatra da je mladencima u ultraortodoksnoj zajednici potrebna pomoć kada počnu zajednički život.

Seks je tabu tema u toj ultraortodoksnoj zajednici, tolika da se fizički kontakt – čak i rukovanje – izbjegava između neoženjenih muškaraca i neudatih žena. Zbog toga parovi koji stupe u bračnu zajednicu često nemaju seksualnog iskustva i, jednostavnije rečeno, nisu sigurni šta treba da rade u bračnoj postelji.

To bi, međutim, mogla da promijeni nova knjiga namijenjena mladencima iz redova ultraortodoksnih Jevreja. Psiholog Dejvid Ribner je objavio „Priručnik za fizičku intimnost mladenaca“, koja počinje objašnjenjem kako se razlikuju muško i žensko tijelo, zatim prelazi na objašnjavanje različitih poza koje bi parovi možda željeli da probaju nakon što usavrše osnovne.

U znak poštovanja prema konzervativcima, u knjizi nema fotografija, već prije svega ilustracije šta bi parovi trebalo da rade, dok su lica namjerno izostavljena. Grafički prikazi se nalaze u zapečaćenim kovertama koje se mogu odvojiti od ostatka knjige ako parovi žele prije svega da se oslanjaju na tekstualna uputstva.

Rasprostranjeno je vjerovanje da su ultraortodoskni Jevreji toliko zabrinuti oko svoje čednosti, da vode ljubav preko prostirke sa rupom. To je, međutim, mit, ističe Ribner.

„Željeli smo da ljudima prenesemo osjećaj ne samo gdje da stave svoje polne organe, već i gdje da stave ruke i noge“, kazao je doktor Ribner za „Dejli bist“. „Ako nikad niste pogledali film, nikada pročitali knjigu, kako biste mogli da znate šta da radite?“

"Nije još moje vrijeme“

Kako bi testirao reakcije stanovništva, novinar BBC-a je odnio kopiju knjige jednom 22-godišnjem ortodoksnom Jevreju. Ostali su sami u jednom prostoriji, a zatim je otvorio knjigu.

„Mislim da nemamo sličnih knjiga ovdje. Ali smatram da postoji potreba da se pojasni ova tema i da se razumije“, kazao je muškarac.

Zatim mu je novinar predložio da pogleda ilustracije.

Čim je otvorio kovertu sa grafikama, promijenio je mišljenje i vratio uunutra.

„Nisam još oženjen“, kazao je. „Sačekaću dok ne dođe moje vrijeme“.

Bonus video: