Atrakcija na Bjelasici: Kupanje i skijanje na istom mjestu

Ova jedinstvena zabava organizuje se na način što se u snijegu iskopa veliki bazen prepun ledene vode, a učesnici treba da preskijaju, skoče ili naprave neku figuru
3 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2013. 18:07h

Udruženim snagama i kretivnošću Ski-centra “Kolašin 1450”, Nacionalne i lokalne Turističke organizacije, klubovi “Show Huntersi”, MMF i “OC Highlander”, tokom minulog vikenda na Bjelasici je, prvi put u Crnoj Gori, organizovana manifestacija “Pond skimming”.

S obzirom na to da na stazama ima još dovoljno snijega, koji se, kako su kazali u ski-centru, neće otopiti ni narednih nekoliko sedmica, turistički poslenici su riješili da originalnim sadržajima privuku što više skijaša.

"Riječ je o klasičnoj proljećnoj manifestaciji koju zapadni ski-centri organizuju tokom marta ili aprila kada temperature skoče i snijeg omekša. Ta jedinstvena zabava organizuje se na način što se u snijegu iskopa veliki bazen prepun ledene vode, a učesnici treba da preskijaju, skoče ili naprave neku figuru, ili na kraju samo da naprave neki spektakularni pad. Čitava manifestacija gaji taj stil 'neformalnosti' i učesnici često nose razne smiješne i bizarne kostime. Postoji i takmičarski dio gdje se ocjenuju stil, kostim i najsmješniji pad u vodu, mada takmičarski dio nijesmo uspjeli da organizujemo ove godine", kazao je Janko Šćepanović iz kolašinskog “OC Highlander”.

"Pond skimming", za koji planiraju da postane tradicionalna manifestacija, na Bjelasici je okupio 21 učesnika, koji su preskakali bazen, i još nekoliko desetina gostiju koji su samo uživali posmatrajući.

Među onima koji su se dobro zabavili u preskijavanju ili preskakanju bazena bilo je i četvoro stranih turista.

Najmlađi učesnik bio je devetogodišnji Amerikanac Aleks.

Za njegovog starijeg zemljaka Nikera Šnajdera, manifestacija je bila jedinstveno iskustvo - kupanje i skijanje istovremeno na istom mjestu.

"Bjelasica je divna, a slična dešavanja samo je još više čine primamljivom i atraktivnom", rekao je on dok se spremao da preskoči bazen.

Da je tom manifestacijom razbijena jednoličnost ponude i da bi slično trebalo praktikovati svakog proljeća i na drugim ski- centrima, slažu se i ostali učesnici.

Ohrabren pozitivnim reakcijama gostiju, juče je bio i direktor Ski-centra “Kolašin 1450” Boban Šćepanović.

Manifestacija je, istakao je on, premašila očekivanja.

“Svi učesnici su bili kostimirani i moram priznati da sam fasciniran njihovom kreativnošću. S obzirom na to da smo imali učesnike iz Amerike i Južne Afrike, ovo možemo nazvati internacionalnom manifestacijom. Ono što je sigurno je da će ovo postati tradicionalna manifestacija na našem skijalištu, tako da već sada za narednu godinu mogu najaviti međunarodni festival koji će biti na evropskom nivou”, obećao je Šćepanović.

Atrakciju je pratilo i sniženje cijena za 50 procenata u privatnom smještaju, kao i različite povlastice na skijalištu.

U večernjim satima, i kolašinska tango škola dala je doprinos promociji grada na potpuno nov način.

Galerija

Bonus video: