Kad Roman dobija dijete: Porođaj Daše Žukove najskuplji na svijetu

Žukova i Abramovič čekali su rođenje ćerke na jahti „Eclipse” dugačkoj 162 metra i vrijednoj 500 miliona dolara
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2013. 17:06h

Daša Žukova, devojka ruskog milijardera Roman Abramoviča, porodila se 8. aprila u Njujorku. Mala Lia Lu je i američka državljanka, ali i učesnica najskupljeg porođaja u istoriji, ako dodate troškove jahte, prenosi Blic.

Žukova i Abramovič čekali su rođenje ćerke na jahti „Eclipse” dugačkoj 162 metra i vrijednoj 500 miliona dolara, koja je od februara bila usidrena na rijeci Hadson. Kada je došlo vrijeme za porođaj, 31-godišnja Žukova se jednostavno prijavila u njujoršku bolnicu.

„Forbs” je procijenio da je Abramovič trošio 500.000 dolara nedjeljno na hranu, održavanje i ležarinu jahte. Uz to, nekoliko miliona dolara ga je koštao dolazak u njujorške vode i - uz nekih 250 miliona dolara koliko je jahta koštala - eto konačne sume. Tako je porođaj male Lije Lu na američkom tlu koštao Abramoviča nekoliko stotina miliona dolara.

Abramovičeva jahta Eclipse

Američko državljanstvo bilo je besplatno. Dijete bi ga dobilo i da je rođeno na jahti, jer Hadson pripada Sjedinjenim Državama, a i Žukova ima američki pasoš, pošto je dugo živjela kod majke u Los Anđelesu.

Lia Lu je drugo dijete Daše Žukove i Romana Abramoviča. Trogodišnji sin Aron je rođen u Los Anđelesu. Sa prvom suprugom Irinom, Abramovič ima tri sina i dvije ćerke. Najstariji sin Arkadij (19) je već krenuo očevim stopama, pošto je prošlog mjeseca potpisao prvi naftni ugovor vrijedan 30 miliona funti.

Bonus video: