Tri muškaraca izbačena sa festivala jer su suviše zgodni

Zvaničnik iz organizacije festivala je rekao da su muškarci iz delagacije UAE suviše zgodni i da su članovi Komisije (za promociju vrlina i sprječavanje poroka) počeli da strahuju da bi žene mogle da "padnu" na njih"
83 pregleda 0 komentar(a)
Saudijska Arabija, Foto: AP
Saudijska Arabija, Foto: AP
Ažurirano: 18.04.2013. 11:20h

Tri muškarca iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) izbačena su sa festivala kulture u Saudijskoj Arabiji, zbog strahovanja organizatora da su "suviše zgodni" da bi im žene odoljele, objavio je danas britanski Telegraf.

"Zvaničnik iz organizacije festivala je rekao da su muškarci iz delagacije UAE suviše zgodni i da su članovi Komisije (za promociju vrlina i sprječavanje poroka) počeli da strahuju da bi žene mogle da "padnu" na njih", piše Telegraf.

Tri muškaraca su potom deportovana u Abu Dabi.

Iz UAE je saopšteno da je religijska policija bila zabrinuta zbog neočekivanog prisustva jedne ženske umjetnice kod njihovog štanda. "Njena posjeta štandu UAE bila je slučajnost i nije bila uključena u program koji smo predali menadžmentu festivala", izjavio je Saed Al Kavi, koji je predvodio delegaciju UAE.

Saudijska Arabija je duboko religiozno i konzervativno društvo, u kojem žene nemaju ista prava kao muškarci i zabranjeno im je da komuniciraju sa osobama muškog pola sa kojima nisu u srodstvu.Ova zemlja je jedina u svijetu u kojoj je ženama zabranjeno da voze.

Bonus video: