Norveške škole odložile ispite zbog Bibera

“Smatramo da je ovo bitka koju ne možemo dobiti. Još prije nekoliko mjeseci smo se odlučili na taj korak, kada smo saznali koliko je studenata već kupilo kartu”
1 komentar(a)
Džastin Biber, Foto: Beta/AP
Džastin Biber, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.04.2013. 16:27h

Nekoliko škola u Norveškoj odložilo je ispite za ovo polugodište kako se ne bi poklopili sa dolaskom tinejdžerske zvijezde Džastina Bibera u Oslo, prenosi Guardian.

“Mislimo da je to žalosno, ali radije bismo pomjerili rok ispita, kako bismo izbjegli probleme”, kazao je Roar Asen, direktor jedne od pet norveških škola koje će se žrtvovati zbog Bibera.

On se kao i većina direktora u okruženju boji da će veliki broj djevojčica iz škole izostati sa ispita, jer će ići na koncert.

“Smatramo da je ovo bitka koju ne možemo dobiti. Još prije nekoliko mjeseci smo se odlučili na taj korak, kada smo saznali koliko je studenata već kupilo kartu”, dodao je Asen.

Na stranu direktora stao je i ministar prosvjete Kristin Halvorsen, koji je za Associated Press kazao:

“Svi smo mi imali 14 godina i znamo koliko takva interesovanja mogu biti jaka. Lokalne školske uprave imaju odgovornost kada su u pitanju ispiti tokom polugodišta i ako oni smatraju da je određeni razlog dovoljan za promjenu termina, imaju autoritet da to i učine”.

Džastin Biber, koji je i prošle godine gostovao u Norveškoj i tada napravio posao policiji i obezbjeđenju koji su morali da smiruju fanove, nastupiće u Oslu 16. i 17. aprila.

Bonus video: