prati trag

Milioner zakopao blago, pa organizovao "lov" na njega

Fen redovno objavljuje i "ključeve" prema kojima oni željni avanture mogu da kreiraju svoju potragu
7 komentar(a)
Forest Fen, Foto: Yahoo.com
Forest Fen, Foto: Yahoo.com
Ažurirano: 21.02.2019. 22:18h

Multimilioner Forest Fen tvrdi da je prije tri godine zakopao blago vrijednosti nekoliko miliona dolara, kako bi Amerikance podigao sa kauča i natjeraoih da krenu u potragu. 

Ovaj 82-godišnjak je kovčeg sa blagom, kako tvrdi, napunio zlatnicima i dragim kamenjem, a redovno objavljuje i "ključeve" prema kojima oni željni avanture mogu da kreiraju svoju potragu.

Prve tragove, devet njih, je objavio u pjesmi objavljenoj u njegovim memoarima "The Thrill Of The Chase". I sam je, kao što je i za očekivati, veliki ljubitelj potraga: za vrijeme služenja u Vijetnamskom ratu redovno bi između misija kretao u potragu za raznim umjetninama i vrijednim stvarima. Nakon povratka kući u Santa Fe otvorio je galeriju i obogatio se na trgovanju umjetninama, a kad su mu ljekari prije tri godine rekli da ima rak bubrega i predvidjeli mu još otprilike toliko života, odlučio se na potez sa škrinjom i velikom potragom za blagom.

Bolest je uspio da pobijedi, ali blago još uvijek nije pronađeno.

Nedavno je Fen odlučio da ponudi još pomoći pa je deseti trag objavio početkom marta, a 11. ključ je objavljen prije tri dana.