Plesač i trener iz Nikšića osvaja medalje i preko okeana

"Ples je skup sport, ali je nepisano pravilo da oni “praznih džepova” nekad brže dođu do vrha"
180 pregleda 2 komentar(a)
Stefan Golubović, Foto: Privatna arhiva
Stefan Golubović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.04.2013. 11:02h

Crnogorski plesač Stefan Golubović, koji posljednjih sedam godina živi i radi u Americi, prije tri godine osnovao je sa svojom suprugom Dženet plesnu akademiju, sa kojom već postiže uspjehe. Polaznici njegove “Houston Ballroom Academy” osvajaju priznanja na takmičenjima u SAD-u, a na nadavno održanom takmičenju u Teksasu osvojili su brojna priznanja.

"Moj najveći ponos su generacije mladih i onih koji su prevalili čak petu deceniju koji nose boje moje škole i koji su trenutno najveća plesna konkurencija u Americi. Moji plesni parovi osvajaju zlatna odličja gdje god se pojave. Na takmičenju prije nedjelju dana, uzeli smo medalje (većinom zlatne) u svim kategorijama u kojima smo učestvovali", pohvalio se Golubović, koji tvrdi da je presrećan što ima priliku da prenese svoje znanje drugima.

"Imam zainteresovane pojedince i grupe koji usvajaju jako brzo sve što im se servira. Ples je skup sport, ali je nepisano pravilo da oni “praznih džepova” nekad brže dođu do vrha. Ples je vrijeme, novac, suze, žrtva, neopisiva radost i zadovoljstvo", objašnjava on i otkriva da će sa svojim učesnicima posjetiti Crnu Goru.

"Oni su zainteresovani da dođu i nadam se da ćemo to ove godine uspjeti da ostvarimo. Bez obzira na američki način života i neke navike koje sam usvojio za ovo vrijeme dok sam u Americi, u srcu nosim samo svoju zemlju i ono najljepše što me veže za nju. Nadam se da ću na nekom od svjetskih takmičenja kao predstavnik naše zemlje osvojiti bar neku od medalja kako bi se Crna Gora i tim putem probila u svijet", obećava Golubović.

No, to što radi kao trener, ne znači da je zapostavio svoju plesačku karijeru. Naime, mladi Nikšićanin koji je svoju karijeru započeo u Zahumlju i nastavio da se usavršava u plesnim školama Migado, Jet Set i Alemane, pa američkoj školi “Fred Astaire” koju je napustio po osnivanju svoje, takođe je učestvovao na takmičenju u Teksasu.

Međutim, to što je osvojio nagradu nije ga toliko obradovalo, koliko činjenica da je napokon našao partnerku.

"Za sve ovo vrijeme bio sam prinuđen da promijenim dosta partnerki, ali napokon mi se sreća nasmiješila. Pravio sam audicije u Njujorku, Vašingtonu, dovodio plesačice iz Evrope dok nisam pronašao Ulijanu Maslovskaju – bivšu gimnastičarku i jednu od najboljih plesačica Rusije.

Nakon četiri nedjelje treninga, nastupili smo na takmičenju Texas Challange Dancesport i osvojili treće mjesto u kategoriji Professional Latin Rising Star", pohvalio se Golubović.

Kako kaže, čeka ga naporan rad, jer već početkom maja ima novo takmičenje koje će biti održano u Los Anđelesu.

Bonus video: