More je suviše bučno, nema sunčanja na Aljasci: Na šta se sve žale turisti

Onlajn kompanija za krstarenje www.bonvoyage.com je otkrila listu najbizarnijih primfedbi koji su na kvalitet usluge imali putnici
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2013. 13:25h

Zamjerke turista na rad kompanija i kvalitet usluga su uobičajena stvar, naglašavaju turistički radnici, ali neki od nezadovoljnih putnika idu toliko daleko da se njihove primjedbe ponekad mogu smjestiti u rubriku "verovali ili ne".

Onlajn kompanija za krstarenje www.bonvoyage.com je otkrila listu najbizarnijih primfedbi koji su na kvalitet usluge imali putnici.

Osoblje na brodovima je poznato po tome da skoro uvek izlazi u susret putnicima i da ih veseli duh ne napušta ni u najtežim prilikama, ali je posada na brodu za jedan jorkširski par bila izgleda prevesela jer ih je, kako su naveli, "njihovo dobro raspoloženje tjeralo da troše više novca nego što su planirali", pa su od kompanije tražili novčanu kompenzaciju, prenosi B92.

Jedna gospođa na krstarenju Mediteranom nije pažljivo pročitala informaciju o putovanju pa se žalila kako joj je more "suviše bučno" i da bi brodske kabine trebalo da budu bolje izolovane od zvuka koja dolaze sa morske pučine.

S druge strane, jedan gospodin koji takođe nije pažljivo čitao uslove putovanja tražio je odštetu nakon što je shvatio da za vrijeme putovanja neće moći svakog dana da pliva u bazenu na brodu i da se sunča kako bi dobio "impresivnu boju kože". Ova njegova primjedba bi bila sasvim na mjestu da krstarenje nije bilo organizovano oko Aljaske, najhladnije države u Americi u kojoj su zimi temperature u prosjeku oko -25 stepeni Celzijusa.

A neke primjedbe uopšte nemaju veze sa vremenskim prilikama i putovanjem već sa prisustvom poznatih ljudi na brodovima.

Jedna djevojka na krstarenju po Havajima se žalila da se na njenom brodu ne nalazi pevač Geri Barlou iz grupe Take That, iako je ona videla njegove fotografije na brodu prošle godine, pa joj je osoblje moralo da joj objašnjava da oni nemaju uticaja na to gdje, kada i sa kim će poznati pjevač putovati.

Još jedan putnik je tražio novčanu odštetu zbog toga što je shvatio da se na "krstarenjima sa poznatima" nije pojavila nijedna slaavna osoba i tvrdio da je žrtva lažne reklame.

S obzirom na visok nivo nezadovoljstva u ovim slučajevima možemo samo da zamislimo kako su se osećali putnici kruzera "Carnival Triumph" koji je usled havarije nekoliko dana bio zarobljen u Meksičkom zalivu.

Bonus video: