Pare sa svih strana: P Diddy najbogatiji reper na svijetu

Njegovo bogatstvo procijenjeno je na 580 miliona dolara, a pored muzike on ima svoju izdavačku kuću
69 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2013. 09:26h

Magazin "Forbs" objavio je imena pet najbogatijih hip-hop izvođača na planeti, a najviše "zelenih novčanica" opet ima Šon "Diddy" Kombs.

Njegovo bogatstvo procijenjeno je na 580 miliona dolara, a pored muzike on ima svoju izdavačku kuću, milionske ugovore za promociju alkoholnih pića, sopstvene brendove vode i garderobe, marketinšku agenciju...

Na drugom mjestu je Jay-Z koji je "težak" 475 miliona dolara koje je zaradio najvećim dijelom zahvaljujući producentskom poslu u svojoj izdavačkoj kući "Roc Nation", ali i od prihoda koje ima zahvaljujući vlasničkom udjelu u košarkaškom klubu Bruklin Nets i od različitih promotivnih kampanja u kojima rado učestvuje.

Treći je Dr Dre koji je najveći dio bogatstva vrijednog 350 miliona dolara stekao vlastitom kompanijom za proizvodnju slušalica "Beats by Dre", koja drži više od pola svjetskog tržišta slušalica.

Četvrti je suvlasnik etikete "Cash Money Records" Brajan Vilijams koji je svojih 200 miliona dolara u proteklih godinu dana zaradio zahvaljujući zastupanju zvijezda kao što su Niki Minaž, Drake i Lil Vejn, ali i pridodima od svojih brendova votke i odjeće.

Peti na Forbsovoj listi najbogatijih repera je 50 Cent. Čovjek koji je na početku karijere vrijedio pola dolara, danas ih na računima ima 125 miliona uglavnom od prodaje odjeće sa svojim potpisom, vode i audio opreme.

Galerija

Bonus video: