Ništa nije džabe: Radnja u Australiji naplaćuje razgledanje

Taksa za razgledanje uvedena je početkom februara, a naknada od pet dolara oduzima se od ukupne cijene ukoliko osoba zaista i obavi kupovinu u ovoj radnji
3 komentar(a)
Naplaćivanje razgledanja, Foto: Screenshot
Naplaćivanje razgledanja, Foto: Screenshot
Ažurirano: 29.03.2013. 13:14h

Jedna prodavnica specijalizovane hrane u Australiji riješila je da stane na put potencijalnim kupcima, odnosno onima koji samo razgledaju.

Na radnji u Brizbejnu jasno je istaknuto obavještenje da razgledanje košta pet australijskih dolara.

Ovakva odluka donijeta je kako bi osujetili sve veći broj ljudi koji u radnju ulazi kako bi saznali kako neki proizvod izgleda uživo, dok kupovinu dalje obavljaju putem interneta kod nekih drugih trgovaca.

Taksa za razgledanje uvedena je početkom februara, a naknada od pet dolara oduzima se od ukupne cijene ukoliko osoba zaista i obavi kupovinu u ovoj radnji.

Sa ovim problemom suočavaju se mnoge radnje različite robe – obuće, odjeće, elektronskih uređaja.

Daily Finance navodi da ovaj potez predstavlja jednu od najlošijih strategija, prenosi B92.

"Svaki prodavac treba da impresionira kupce konkurentnim cijenama i uslugom, a ne da ih dočeka neprijateljski i sa sumnjom od trenutka kada se pojave na vratima", piše Daily Finance.

Problem se javlja i što je u saopštenju istaknutom u radnji navedeno da su cijene proizvoda gotovo iste kao i u drugim prodavnicama, ali i da radnja ima jedinstvene proizvode koji se ne mogu kupiti na drugom mjestu. Ukoliko se njihovi proizvodi zaista ne mogu kupiti ni u jednoj drugoj radnji postavlja se pitanje opravdanosti odluke o taksi na razgledanje.

Bonus video: