Enka otkrio tajne

Elvis pucao u ekran, Majkl Džekson bio kao dijete

Posebnu pažnju medija privuklo je i priznanje Enke da se osjeća djelimično krivim zbog smrti princeze Dajane i Dodija al Fajeda
92 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2013. 08:25h

Kanadski pjevač Pol Enka, koji je kolegi Frenku Sinatri napisao čuvenu pjesmu “My Way”, uskoro će objaviti memoare koji će nositi naziv upravo ovog hita.

Osim što je u knjizi otkrio brojna iskustva iz svog života i 55 godina duge karijere, ovaj pjevač dotakao se i tajni poznatih ličnosti koje je poznavao, među kojima su američki predsjednik Džon Kenedi, Majkl Džekson, Frenk Sinatra, Semi Dejvis Džunior i Elvis Prisli, prenosi Daily Mail.

Posebnu pažnju medija privuklo je i priznanje Enke da se osjeća djelimično krivim zbog smrti princeze Dajane i Dodija al Fajeda, sa kojim se družio.

Osjeća se krivim za smrt Dajane i Didija

Prema riječima Enke, Fajed je bio simpatičan, ali i razmažen tatin sin, koji je u njemu vidio drugoga oca.

“Ipak, vijesti se brzo šire u Los Anđelesu, pa sam brzo postao svjestan Dodijeve zavisnosti o kokainu, njegovih dugova i konstantnog jurenja pogrešnih žena. Pokušao sam da ga posavjetujem, ali bio je previše mlad i divalj da bi slušao, a onda me je jednog dana pozvao na razgovor”, piše u memoarima Enka.

On dodaje da mu je Fajed tom prilikom zatražio pozajmicu u iznosu od 150 hiljada dolara, sa obećanjem da će ih veoma brzo vratiti.

“Dodi je podigao novac iz moje banke i nakon nedjelju dana više ga nisam mogao pronaći. Već je bio u Australiji, gdje je jurio neku glumicu. Kada sam dobio ček, pokušao sam da ga unovčim, rekli su mi da nema pokrića”, nastavlja pjevač.

Enka je odlučio da obavijesti Fajedovog oca, koji mu je vratio novac, a Dodija po kazni vratio u Englesku.

“Nekoliko mjeseci kasnije gledao sam televiziju i spremao se za spavanje. Odjednom, program je prekinut zbog vijesti da je princeza Dajana poginula u nesreći sa Dodijem. Prvo sam pomislio da sanjam, ali brza vožnja kroz Pariz je imala smisla”, prisjeća se on.

Pjevač dalje objašnjava da je Fajed bio veoma paranoičan, misleći da postoji mogućnost da ga neko ubije ili kidnapuje, a kada su zbog princeze Dajane paparaci počeli da ga prate, vozio je auto nevjerovatno brzo, kako bi se što prije sklonio sa otvorenog prostora.

“Onda sam počeo da se pitam, šta bi bilo da mu nisam pozajmio novac. Šta bi se desilo da nisam pozvao njegovog oca? Da je ostao u Los Anđelesu? Da li bi on i princeza Dajana bili živi?”, objašnjava Enka.

Elvis Prisli lijepio foliju na prozore

“Skoro svakog vikenda u Las Vegasu mogli ste vidjeti Frenka Sinatru za stolom nekom od restorana, ali Elvisa Prislija nikada. Pomisao da to učini ga je plašila do smrti. Mislio je da mora biti Elvis Prisli sve vrijeme, a nekada nije bio u potpunosti siguran ko je ta osoba”, otkriva Enka nemogućnost popularnog pjevača da odvoji privatni život od poslovnog.

“Kada sam ga prvi put upoznao, bio je nevjerovatno zgodan. Imao je sve, uključujući i prelijep glas. Odjednom počeo je da prerasta svoju kožu. Mijenjao se pred mojim očima i postajao deformisan. Možeš podnijeti nekoliko kilograma viška, ali Elvis je otišao mnogo dalje. Njegova koža je bila zategnuta do te mjere da nisam bio u mogućnosti da prepoznam njegovo lice”, prepričava doživljaj Enka.

Enka sa Prislijem sedamdesetih godina

Kada je pokušao da ga ubijedi da promijeni način života, Prisli je prema njegovim riječima postao još patetičniji. Enka je u memoarima otkrio da je Prisli u jednom trenutku došao do tačke kada je lijepio foliju na prozore, jer nije želio da vidi dnevno svjetlo.

“Iz nekog razloga mrzio je glumca i pjevača Roberta Gulea. Kad god bi se pojavio na ekranu, prosto bi pucao u televizor. Po cijeloj sobi su bile rupe od metaka. Pucao je u duhove, a na kraju je i on postao duh”, piše Enka.

Majkl Džekson bio sklon djeci

“Dugo vremena niko nije mogao ni da pomisli da Majkl Džekson ima mračnu tajnu, ali ja sam je primijetio veoma rano”, priča pjevač koji je početkom '80-ih prošlog vijeka, pozvao Džeksona kako bi kao gost na albumu otpjevao sa njim dvije pjesme.

“Rado je pristao iako je radio na svojim pjesmama, pa se preselio kod mene. Često sam ga gledao dok se sa mojim ćerkama igrao u đakuziju. Moglo se reći da je imao sklonosti prema djeci, ali i da je sam bio kao dijete”, prisjeća se on.

I pored toga što je Enka bio oduševljen glasom planetarno popularnog pjevača, saradnja nije prošla bez incidenta, jer kada je objavljen album “Thriller”, Džekson se nije vraćao u njegov studio.

“Snimci našeg zajedničkog rada su sjedjeli u studiju, dok sam ga ja bezuspješno zvao. Uskoro je Majkl poslao svog čovjeka da se ušunja i ukrade kasete, što je ovaj i uradio”, objašnjava pjevač, koji je nakon toga zaprijetio tužbom kralju popa i ovaj mu je vratio. Enka je zatim prekinuo saradnju sa Džeksonom, a sljedeći put ga je vidio nakon nekoliko godina u Las Vegasu.

“Žao mi je što sam bio svjedok parade djece koja ulaze i izlaze iz njegove sobe. Strašno. Nikoga nije puštao unutra. Osoblje hotela se žalilo što ih ne pušta da očiste sobu i što hranu moraju ostavljati ispred. Kada su konačno uspjeli da uđu, zatekli su polomljeno staklo, bočice parfema i ostatke hrane svuda. Voda iz đakuzija je curela, sve je bilo u haosu. Majklu je bio zabranjen ulazak u taj hotel”, prisjetio se Enka.

Frenk Sinatra i mafijaši

Odlazak u Las Vegas za Enku je bilo ostvarenje sna, a kako sam opisuje u svojim memoarima, ubrzo je shvatio ko su glavni ljudi u tom gradu. Jedan od njih bio je Frenk Sinatra. Sinatri i njemu društvo su pravili Semi Dejvis Džunior i Din Martin.

“Sjedeli bismo u zagušljivoj sobi satima, goli. Odjednom par kikotavih djevojaka bi ušlo i Frenk bi pošao u sobu za masažu kako bi spavao sa njima. Nije bio jedini koji je ovo radio. Svi smo znali koliko je divalj i napaljen tadašnji senator Džon Kenedi kada bi došao u Las Vegas”, kaže Enka.

Prema njegovim riječima, Sinatra je imao čudnu narav, a jednom ga je naljutio francuski glumac koji se hvalio da je dobar u krevetu. Djevojke koje su bile sa njim, zavezale su ga za krevet, a Sinatra je naredio da ga takvog izbace iz vile, dok je drugom prilikom pretukao komičare, jer su ga imitirali.

“Družio se sa članovima mafije i činio im usluge. Dostavljao stvari za njih, ali su na kraju prestali da ga koriste jer bi uvijek bio uhvaćen. Jednom prilikom su ga uhvatili sa tri miliona dolara u koferu”, piše u memoarima pjevač.

Kada ga je FBI agencija uhapsila, saopštio je kanadskom pjevaču da želi da se povuče i podsjetio ga na to da mu je obećao pjesmu.

“Nekoliko mjeseci kasnije nisam mogao da zaspim. Sjeo sam za klavir i počeo da sviram francusku pjesmu za koju sam kupio prava. Odjednom sam osjetio kako postajem Frenk i tako su nastale prve riječi”, sjeća se Enka i dodaje da je Sinatra bio oduševljen kada ga je u pet ujutru nazvao da mu kaže da ima pjesmu za njega.

I pored toga što su nakon ovog hita postali još bliskiji prijatelji, Sinatrino ponašanje je postajalo sve gore, a zatim je počeo sa plastičnim operacijama.

“Na kraju sam prestao da odlazim na njegove nastupe. Bilo je depresivno vidjeti Frenka kako zaboravlja riječi koje je otpjevao hiljadu puta”, ispričao je pjevač.

Preporučujemo za Vas