Mićko najbolji u izboru nerasnih pasa-kućnih ljubimaca

Pas Mićko je poznat kao najstariji pas koji šeta kotorskim trgovima
161 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2013. 14:48h

U organizaciji Boka gard Sekjuriti i šoping centra “Kamelija” održana je izložba nerasnih pasa -kućnih ljubimaca “Fifi, moj mezimac”. Mnogobrojni ljubitelji pasa okupili su se na platou ispred šoping centra “Kamelija” kako bi predstavili svoje ljubimce.

Manifestacija je otvorena nastupom mažoretki “Fešta” iz Kotora, a svim učesnicima dodjeljene su i diplome za učešće na izložbi.

Za naj psa izložbe proglašen je pas Mićko, Luke Krivokapića, poznat kao najstariji pas koji šeta kotorskim trgovima.

Najšarmantniji je pas Lola, vlasnice Ane Milošević, najelegantniji Kiri vlasnice Ane Grbac, najčupaviji Stipi Katarine Marković, najsimpatičniji Mikica vlasnik Alija Ljaić, najklempaviji Ana Dunje Ćetković, najdeblji Ivona vlasnice Jadranke Lazić, najmanji Beti čija je vlasnica Irina Bojević, najlajaviji Čupko Ivane Vasić, a za najposlušnijeg proglašen je Laki Vadima Ntadilova.

Organizatori su saopštili da je cilj izložbe bio pridavanje većeg značaja životinjama - odnosno psima i njihovom udomljavanju.

U okviru izložbe volonteri kotorsko -tivatskog azila donijeli su pse (sterilisane i vakcinisane) za udomljavanje. Svi ljubitelji pasa mogli su da dobiju na poklon psa uz priloženu kopiju lične karte.

Svi oni koji nisu u mogućnosti da udome psa mogli su pomoći kotorsko -tivatskom azilu donacijama, a kutija za donacije još uvijek se nalazi na infopultu SC “Kamelija”.

Takođe, u sklopu izložbe organizovan je i besplatan krus osnove dresure i ring dresure koji je vodio dreser Nevres Đerić u kotorskom parku.

Galerija

Bonus video: