Dizel umjesto benzina: Obamin automobil se pokvario u Izraelu

Predsjednikova "zvijer" ostala je zarobljena na autoputu koji vodi od aerodroma u Tel Avivu prema Jerusalimu
86 pregleda 11 komentar(a)
Obamin auto, Foto: Reuters
Obamin auto, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2013. 11:14h

Limuzina kojom se vozi američki predsednik Barak Obama još jednom se pokvarila. Specijalni Cadillac, koji je poznat i pod nadimkom "zvijer", pokvario se tokom Obamine posjete Izraelu.

Kako prenose izraelski mediji, do kvara je došlo jer je neko iz Tajne službe američkog predsjednika umjesto benzina u rezervoar sipao dizel gorivo.

Predsjednikova "zvijer" ostala je zarobljena na autoputu koji vodi od aerodroma u Tel Avivu prema Jerusalimu, kada je u jednom trenutku njen motor prestao da radi. Automobil se kretao ka Jerusalimu gdje je trebalo da sačeka američkog predsjednika koji je od Tel Aviva putovao helikopterom.

S obzirom da Obama u trenutku kvara nije bio u svojoj limuzini, izbjegnuta je veća neprijatnost, ali ne i blamaža američke administracije i Tajne službe, kada se vijest pročula.

Nakon kvara, za "zvijer" se pobrinula lokalna šlep služba koju je anagžovao američki konzulat. U zvaničnom saopštenju Tajne službe kaže se da je automobil u međuvremenu popravljen, ali ne navode uzrok kvara. Sa druge strane, izraelski zvaničnici potvrdili su da je moguće da se vozilo pokvarilo zbog zabune oko benzina, ali ne isključuju ni mogućnost da je limuzina ostala bez goriva, prenosi B92.

S obzirom da Amerikanci u svojoj zemlji uglavnom koriste vozila sa benzinskim motorom, i da nemaju monogo iskustva sa dizel gorivom, pripadnik Tajne službe kome se omakla greška ima izvjesno opravdanje.

Ovo nije prvi put da limuzina američkog predsjednika dospe u žižu javnosti. Prethodna nezgoda dogodila se 2011. tokom Obamine posjete Irskoj, kada se "zvijer" zaglavila na kapiji prilikom izlaska iz dvorišta ambasade SAD u Dablinu.

Bonus video: