Italijanski parlamentarci će ubuduće morati da plaćaju ulaznice

Decenijama su političari dobijali ulaznice u počasnoj loži. Sa sobom su vodili i svoje porodice, dok su ih ispred stadiona u službenim automobilima čekali njihovi lični vozači
0 komentar(a)
besplatna ulaznica, Foto: Chipthompson.com
besplatna ulaznica, Foto: Chipthompson.com
Ažurirano: 19.03.2013. 19:05h

Italijanski političari ubuduće će morati da plaćaju ulaznice za sportska takmičenja umjesto da ih, kao što je to dosad bio slučaj, dobijaju besplatno.

Italijanski Olimpijski komitet najavio je danas da će ukinuti dosadašnju praksu da daje besplatne karte parlamentarcima, a akcija je dobila široku podršku javnosti.

Kapiten italijanske fudbalske reprezentacije Đanluiđi Bufon rekao je da ga takva odluka podsjeća na skroman pristup novog pape Franja, koji je, dan pošto je izabran na tu funkciju, otišao u hotel u kojem je bio odsjeo i platio svoje račune.

"Dobro je da s vremena na vrijeme imamo znake diskontinuiteta. To znači da ljudi s vremena na vrijeme zastanu i razmisle", rekao je Bufon.

Decenijama su političari dobijali nabolje ulaznice u počasnoj loži za mečeve fudbalskih ekipa.

To im, međutim, nije bilo dovoljno pa su sa sobom vodili i svoje porodice, dok su ih ispred stadiona u službenim automobilima čekali njihovi lični vozači.

Najviše političara dolazilo je na utakmice koje su se igrale na Olimpijskom stadionu u Rimu. Na tom stadionu, pored reprezentacije, igra i Fudbalski klub Roma.

Novi, američki vlasnici tog kluba su još ranije odlučili da uklone počasnu ložu, kako bi proširili kapacitet za obične gledaoce.

Važeće besplatne karte koje imaju italijanski parlamentarci ističu 31. maja. Klubovi će moći ubuduće sami, ako to žele, da izdaju besplatne karte za poslanike, ali to više neće biti obaveza Olimpijskog komiteta Italije.

Bonus video: