Monika Beluči: Ja sam mnogo više od izgleda

Dešavalo joj se kaže da ne dobije ulogu jer su reditelji mislili da je previše lijepa za nju
212 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2013. 10:21h

Italijanska glumica Monika Beluči važi za jednu od najljepših žena svijeta. Ima imidž modne ikone, ali je to, kaže ne opterećuje.

“Ne trudim se da održim takav imidž, jednostavno sam takva kakva jesam, nekome se to sviđa, nekome ne. Ja sam mnogo više od izgleda. Kao žena volim da sam glamurozna i lijepa, a kao glumica želim da budem slobodna, a to znači da, ako to uloga zahtijeva, mogu biti ružna i stara”, kazala je italijanska zvijezda za idiva.com.

Dešavalo joj se kaže da ne dobije ulogu jer su reditelji mislili da je previše lijepa za nju.

“Da, događalo se. Ipak, nikad nisam ljepotu smatrala za teret. Ljepota je dar prirode i mora da se cijeni. Moj posao kao glumice je da ljudima poručim da sam ja puno više od lijepog izgleda. Svestranost je najljepša odlika glumice”, priča Monika Beluči.

Ona je otkrila i koje su joj glumice bile idoli i inspiracija.

“Klaudija Kardinale, Ana Manjani, Sofija Loren i mnoge druge bile su sjajne glumice. Širom svijeta bile su poznate putem italijanske kinematografije. U poređenju s njima ja sam ništa. Snimila sam samo jedan italijanski film, 'Malenu', koji je prikazan na međunarodnom nivou. Svi ostali italijanski filmovi u kojima sam glumila nisu poznati van granica Italije. Ako želim internacionalnu karijeru, trebalo bi više da snimam francuske, iranske i američke filmove. Danas ima više šansi za glumice, i to je jedini način da preživimo”, zaključuje Beluči.

Galerija

Bonus video: