Osmogodišnjak oženio ženu od 60 godina da zadovolji želju predaka

"Tako smo pretka učinili srećnim. Da nismo uradili tako, onda bi se nešto loše desilo u našoj porodici", kaže majka osmogodišnjeg mladoženje
23 komentar(a)
Sanel Masilela, Foto: Dailymail.co.uk
Sanel Masilela, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 11.03.2013. 10:15h

Osmogodišnji dječak Sanel Masilela je oženio 61-godišnju ženu Helen Šabangu jer mu je njegov mrtvi predak rekao da učini tako, piše Dejli mejl.

Helen je već u braku i majka je petoro djece.

Dječak iz Bocvane, u Južnoj Africi, kaže da se oženio nakon što mi je njegov mrtvi rođak rekao da to učini. Dječakova porodica se, u slučaju da su odbili vjenčanje osmogodišnjaka, plašila božije kazne.

Za nevjestu su platili 500 funti, te potrošili dvaput toliko za organizaciju vjenčanja, koje je organizovano samo dva mjeseca nakon što je dječak dobio poruku od mrtvog rođaka.

Obučen u odijelo, mali Sanel, najmlađi od petoro djece, razmijenio je prstenje sa budućom ženom pred stotinu zvanica. Dobio je i poljubac, što je šokiralo zajednicu, ali je porodica stala na njegovu stranu, navodeći da je u pitanju samo običaj.

Sanelova 46-godišnja majka kaže da se ovo prvi put događa u porodici. Sanel je, dodaje ona, dobio ime po svom djedu, koji nije imao vjenčanje u kojem je nevjesta nosila bijelu vjenčanicu, pa je "zamolio" Sanela da to učini. Sanel je izabrao Helenu jer je voli.

Sanel kaže da se nada da će kad odraste imati pravo vjenčanje. Sada je, dodaje, srećan što je oženjen sa Helen, ali se vraća školi i školskim obavezama

Sanel i njegova supruga nisu u formalnom braku, nisu potpisivali nikakve papire i ne moraju da žive zajedno. Nakon vjenčanja kojim je dječak uslišio želju svog mrtvog djeda, i on i njegova žena vratili su se svojim životima.

Sanel kaže da se nada da će kad odraste imati pravo vjenčanje. Sada je, dodaje, srećan što je oženjen sa Helen, ali se vraća školi i školskim obavezama.

"Kad odrastem oženiću se ženom mojih godina", kaže ovaj dječak.

Iako je Sanel dovoljno mlad da Helen bude njegova baka, ova žena, čija djeca imaju između 27 i 37 godina, kaže da je srećna što je ispunila njegovu želju.

"Udata sam i imam petoro djece, ali znam da je ovaj brak sa Sanelom ono što su njegovi preci htjeli i sada su svi srećni".

Njen suprug Alfred (65) kaže da su on i njegova djeca srećni.

"Nemamo problem sa ovim, iako su neki članovi zajednice šokirani".

Bonus video: