Engleski Betmen otkrio identitet: Nikoga nije hapsio, odvezao je prijatelja do stanice

Misteriozni heroj sada se predstavio kao Frejnov prijatelj Sten Vorbi, koji je želio da mu učini uslugu i odveze ga u policiju
1 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2013. 18:36h

Muškarac u kostimu Betmena krajem februara je ušetao u policijsku stanicu u Bredfordu i policiji predao Denija Frejna, osumnjičenog za provalu, prevaru i kršenje sudskog naloga.

Misteriozni heroj sada se predstavio kao Frejnov prijatelj Sten Vorbi, koji je želio da mu učini uslugu i odveze ga u policiju, a slučajno se zadesilo da je na sebi imao baš taj kostim. Nakon što je policiji predao osumnjičenog za kojim se nedjeljama tragalo, nepoznati čovjek prerušen u Betmena postao je lokalni heroj. Policajci iz Bredforda pitali su se ko je on i da li će im i ubuduće pomagati.

Betmen živi i radi u Engleskoj: Maskirani čovjek priveo kriminalca u policiju >>>

Međutim, ispostavilo se da u pitanju ipak nije hrabri čin građanina koji brine o javnom redu i miru, već prijateljska usluga. Sten Vorbi, dostavljač kineske hrane, otkrio je da se ispod maske Betmena krio upravo on.

Naime, njegov drugar Deni Frejn, osumnjičen za nekoliko krivičnih djela, zamolio ga je za prevoz do policijske stanice. Vorbi je u tom trenutku bio na utakmici na Vembliju, gdje je navijao obučen u kostim poznatog junaka iz stripa.

Direktno sa utakmice otišao je po Frejna, a zatim ga je predao policiji.

"Dok sam bio na stadionu, Deni me je pozvao i upitao da li mogu da ga odbacim do stanice. Rekao sam da ću ga odvesti čim stignem kući. Kada smo ušli u stanicu, policajci su me čudno gledali, a jedan od njih se smijao" rekao je Vorbi, a prenosi Blic.

On je dodao da je u pitanju bila šala i da nije siguran da li će u budućnosti još neki put pomagati policiji u borbi protiv zločina.

Zanimljivo je da je, prema Vorbijevim riječima, na pomenutoj utakmici bio i jedan njegov prijatelj prerušen u Robina, koji je otišao pravo kući.

Galerija

Bonus video: