Irina Šajk: Moja baka je bila Staljinova špijunka

“Moja baka je nevjerovatna žena. Kada je počeo Drugi svjetski rat imala je samo 20 godina. Bila je prava heroina i dobila je puno medalja”, ispričala je ova manekenka
101 pregleda 3 komentar(a)
Irina Šajk, Foto: Reuters
Irina Šajk, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2013. 18:43h

Prelijepa manekenka i vjerenica Kristijana Ronalda, Irina Šajk u razgovoru za časopis “DT”, pričala je o svojoj porodici i otkrila da je njena baba tokom Drugog svjetskog rata, radila kao špijun za Staljina.

“Moja baka je nevjerovatna žena. Kada je počeo Drugi svjetski rat imala je samo 20 godina. Bila je prava heroina i dobila je puno medalja”, ispričala je ova manekenka.

Njena baba, Galina Šajkislamova koja sada ima 88 godina, prema njenim riječima sa suprugom je provela tri godine u tajnoj sovjetskoj bazi u komunističkoj Njemačkoj, ali i danas čuva tajne i odbija da priča o tome.

Irinina baka koja se borila protiv nacista, jedina je veza Irine sa familijom sa očeve strane, jer je on poginuo prije devet godina u rudniku Jemanželinsku na Uralu.

“Otac mi je bio tamnoput, jer je bio Tatar, a oni često liče na Brazilce. Oči su mi na majku Olgu, pijanistkinju, koja je bila nastavnica muzičkog u obdaništu”, kazala je u jednom od brojnih intervjua ova ljepotica.

Bonus video: