"Gubitnici" Oskara dobijaju poklone

Vrijednost ovogodišnjih poklona ove godine pala je sa 60.000 dolara na 45.000
0 komentar(a)
Oskar, Foto: Beta/AP
Oskar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.02.2013. 20:13h

Za mnoge nominovane koji kući nisu ponijeli zlatnu statuetu ipak nije sve bilo izgubljeno. Oni su umjesto Oskara dobili darove u vrijednosti od 45.000 dolara.

Organizatori Oskara prestali su da dijele raskošne i ekstravagantne poklone 2007. godine

Losanđeleska kompanija Distinctive Assets nakon ceremonije podijelila je učesnicima torbu sa poklonima pod nazivom „Svi dobijaju na Oskarima“ u kojoj su se nalazili odmori u Australiji i Havajima kao i put u Meksiko u vrijednosti od 12.000 dolara, kupon za plastičnu hirurgiju vredan 5.000 dolara, posebne patike za tenis, kupon za sedam dana na klinici za mršavljenje i godišnja pretplata na VIP servis aerodroma Hitrou.

Vrijednost ovogodišnjih poklona ove godine pala je sa 60.000 dolara na 45.000, pošto cijena određenih putovanja varira iz godine u godinu.

Procenjuje se da svega 10 odsto nominovanih iskoristi ove luksuzne odmore i putovanja.

Među manje vrijednim poklonima nalazili su se i kondomi, pribor za kuvanje za gubljenje težine, sredstvo za pranje prozora i sprava za uklanjanje prašine.

Organizatori Oskara prestali su da dijele raskošne i ekstravagantne poklone 2007. godine nakon kritike poreskih vlasti u Americi.

Kompanija Distinctive Assets, koja 11 godina dijeli ove poklone nakon ceremonije, nije zvanično dio organizacije Oskara, a pokloni se učesnicima šalju na kućnu adresu dan kasnije.

Bonus video: