Srbija: Kobasica duga 2.029 m ušla u Ginisovu knjigu rekorda

Medurić je ranije rekao Srni da su sponzori "Kobasicijade" izdvojili 8.500 eura za upis kobasice u Ginisovu knjigu rekorda
51 pregleda 0 komentar(a)
kobasica, Foto: Kurir-info.rs
kobasica, Foto: Kurir-info.rs
Ažurirano: 23.02.2013. 14:16h

Kobasica dugačka 2.029 metara i teška 2.300 kilograma, proizvedena u Turiji kod Srbobrana, od danas se i zvanično nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda kao najduža i najteža kobasica na svijetu.

Predstavnici Ginisa upisali su ovu kobasicu u knjigu svjetskih rekorda na "Kobasicijadi" u Turiji.

"Prava je dika naći se u Ginisovoj knjizi. Svi smo ovdje presrećni i ponosni jer, osim što je naša kobasica najduža i najteža, ona je sigurno i najukusnija na svijetu, u šta su se uvjerili i predstavnici Ginisa. Kobasica se već prodaje na metar po cijeni od 500 dinara /oko 4,5 eura/, ide kao halva", izjavio je Srni predsjednik Organizacionog odbora "Kobasicijade" Miroslav Medurić.

"Prava je dika naći se u Ginisovoj knjizi. Svi smo ovdje presrećni i ponosni"

On navodi da ulazak turijske kobasice u Ginisovu knjigu rekorda ima ogroman značaj za Srbiju.

"Značaj ulaska naše kobasice u tu jedinstvenu knjigu ima ogroman turistički, privredni i ekonomski značaj ne samo za Turiju odnosno srbobranski kraj, nego i za Vojvodinu, pa i za cijelu Srbiju. Jednostavno, danas se po Ginisu svijet poznaje", zaključio je Miroslav Medurić.

Tradicionalna, 29. "Kobasicijada" počela je 22. februara, a završava 24.

Medurić je ranije rekao Srni da su sponzori "Kobasicijade" izdvojili 8.500 eura za upis kobasice u Ginisovu knjigu rekorda.

Vlada Vojvodine sufinansirala je sa 1,1 milion dinara /oko 9.800 eura/ održavanje ovogodišnje "Kobasicijade".

Bonus video: