Čečenski diktator hit na Instagramu

Album koji sadrži više stotina fotogradija otkriva privatne detalje života diktatora koji je poznat po ljubavi prema brzim automobilima, oružju i opasnim ljubimcima
79 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2013. 16:18h

Čečenski lider, 36-godišnji Ramzan Kadirov postao je hit na Instagramu. Kadirov, svijetu poznat kao nemilosrdni, pro-ruski orijentisani lider Čečenije, postao je hit nakon što je on, ili neko od njegovih saradnika postavio stotine njegovih privatnih fotografija na Instagram.

Korisnik alihan777 na Instagram je postavo Kadirova iz različitih situacija, uglavnom čudnih za jednog državnika. Korisnici Instagrama tako mogu vidjeti Kadirova sa tigrom u naručju, sabljom u rukama, kako juri noja, grli konja...

Album koji sadrži više stotina fotografija otkriva privatne detalje života diktatora koji je poznat po ljubavi prema brzim automobilima, oružju i opasnim ljubimcima.

Lice Kadirova u Čečeniji, i bez interneta je na svakom koraku. Na velikom broju zgrada mogu se vidjeti ogromni portreti njega i njogovog oca Ahmada Kadirova, koji je ubijen 2004. godine.

Kritičari su Kadirova optužili da pokušava da izgradi kult ličnosti, uništivajući pritom svaku nadu za političku različitost u zemlji. Ove fotografije su, smatraju kritičari, pokušaj Kadirova čije su paravojne jedinice optuživane za otimanje i mučenje islmističkih pobunjenika, da prikaže narodu i "osjećajnu" stranu svoje ličnosti.

Na jednoj fotografiji u albumu Kadirova pojavljuje se i Vladimir Putin. Na fotografiji Putin drži za ruku dijete, vjerovatno sina čečenskog lidera.

Galerija

Bonus video: