Norveški javni servis prikazuje 12-satnu emisiju sa kaminom

"Razgovaraćemo na razne teme među kojima su gorenje, cijepanje i slaganje drva, ali ćemo imati i kulturne segmente sa muzikom i pjesmama"
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2013. 13:41h

Norveški javni servis će 12 sati prikazivati emisiju u kojoj će prenositi vatru u kaminu, a tokom prenosa, stručnjaci za drvo i ogrjev će komentarisati boju vatre i pružati različite stručne savjete.

"Razgovaraćemo na razne teme među kojima su gorenje, cijepanje i slaganje drva, ali ćemo imati i kulturne segmente sa muzikom i pjesmama", kazao je prije početka emitovanja Rune Moeklebust, producent na državnoj televiziji NRK.

"Biće to spor, ali plemenit program", dodao je.

Moeklebust je na tu zamisao došao nakon nevjerovatnog uspjeha knjige o drvima za ogrijev Larsa Mitinga, najveće norveške zvijezde u toj oblasti. Knjiga "Hel Ved", što znači "snažan karakter", u stvari je igra riječi i znači i 'drvo za ogrijev'.

Miting je gost u emisiji, a prošle godije je prodao više od 130 hiljada primjeraka knjige, što je velika cifra za zemlju od pet miliona stanovnika, a izdavač kaže da je bolju prodaju tokom proteklih praznika zabilježila jedino knjiga "Pedeset nijansi sive".

Bonus video: