URBANE LEGENDE

Najčudnije stvari koje su pale sa neba

U novembru 2007. godine bračni par Čarls i Linda Everson vozili su se autoputem kada im je iznenada na krov autombila pala krava
102 pregleda 1 komentar(a)
krava, Foto: Wikipedia
krava, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 13.02.2013. 21:13h

Urbane legende svjedoče o brojnim neobičnim stvarima koje su pale sa neba. Evo spiska najčudnijih među njima.

Crvi

Prije pet godina Amerikanka Eleanor Bil je na putu ka poslu primijetila neobične smeđe kuglice kako padaju sa neba. Kako bi vidjela šta se tačno dešava, približila se smeđim kuglicama i shvatila da se radi o hrpama zapetljanih crva.

Niko ne zna kako su se stvorili na nebu, a najbliže objašnjenju došli su pojedini naučnici koji tvrde da je ovaj fenomen vjerovatno povezan sa izlivom vode nekoliko kilometara dalje, ali i dalje ostaje misterija kako su se crvi našli u vazduhu.

Da stvar još bude čudnija, ovako nešto nije se dogodilo samo tada. Jedan profesor fizičkog u Škotskoj prisustvovao je identičnom događaju sa svojim učenicima 2011. godine.

Krava

U novembru 2007. godine bračni par Čarls i Linda Everson vozili su se autoputem kada im je iznenada na krov autombila pala krava teška 300 kilograma. Čarls i Linda nekim čudom ostali su nepovrijeđeni, a na mjesto pada krave su ubrzo došli policajci i veterinar koji je eutanazirao kravu.

Međutim, kako se krava našla u vazduhu?

Krava je navodno pobjegla sa obližnje farme i odlutala do stijene u blizini autoputa sa koje je nekako pala pravo na krov bračnog para Everson.

Ajkula

U novembru prošle godine na golf teren Kaliforniji sa neba je pala manja ajkula. Na sreću na terenu nije bilo ljudi, a ajkulu je pronašao jedan od radnika. Objašnjenje za ajkulu u vazduhu dali su stručnjaci.

Budući da je na tijelu ajkule uočeno nekoliko rana vjeruje se da ju je iz mora zgrabila neka velika ptica pa joj je ona ispala iz kandži odmah iznad terena za golf. Ono što je još bizarnije, poslije pada, ajkula je i dalje bila živa.

Sirovo meso

Kesi Bernar iz Virdžinije je prošlog novembra tokom jahanja na glavu pao komad sirove piletine na glavu. Na zemlju je palo još nekoliko komada mesa, a za ovaj događaj niko nikada nije preuzeo odgovornost. Prvo se sumnjalo na lokalnu fabriku hrane, pa na lokalnu farmu, ali su vlasnivi poricali bilo kakvu odgovornost.

Lokalne vlasti su na kraju za cio događaj optužili galebove koji su odnekuda ukrali piletinu i potom je bacili na Kesi.

Psić

Osmogodišnji Tejlor Kelavej igrao se u dvorištu sa svojom bakom kada je sa neba pao – psić. To je veoma usrećilo Tejlora pošto mu je sa neba pao upravo onaj poklon koji je tražio za rođendan.

Međutim, pokazalo se kako je za poklon odgovoran soko koji ga je odnio iz nekog drugog dvorišta. Pad u Tejlorovo dvorište psiću je spasio život i on sada živi sa njima kao omiljeni kućni ljubimac.

Smrznute fekalije

Jedna stanovnica Kalgarija spremala se za odlazak na spavanje 2008. godine kada joj je kroz krov kupatila pao veliki komad smrznutih fekalija. Vlasti su ubrzo potvrdile da su u pitanju fekalije koje su izbačene iz aviona tokom njegovog preleta iznad Kalgarja. A ako je vjerovati urbanim legendama, ovo se dešava prilično često.

Čovjek

U septembru 2012. godine tijelo neidentifikovanog muškaraca palo je sa neba iznad londonskog kvarta Mortlake. Policija je prvo pomislila da je muškarac bio žrtva ubistva ali detaljnijim pregledom povreda ustanovljeno je kako su one izazvane dugim padom.

Istraga je ubrzo otkrila kako se čovjek sakrio u prtljažni prostor aviona koji je slijetao na aerodrom Hitrou i da je najverovatnije ispao prilikom izvlačenja točkova pred sletanje.

Preporučujemo za Vas