Kompanija "Er Frans" pred sudom zbog šale pilota

Putnici su opisali postupak pilota kao najsramnije izražavanje određenog kompleksa nasljeđenog iz kolonijalnog perioda
1 komentar(a)
Air France, Foto: Logoshistory.com
Air France, Foto: Logoshistory.com
Ažurirano: 11.02.2013. 16:00h

Francuska aviokompanija "Er Frans" pozvana je 25. februara pred sud u Bobinjiju (Francuska) nakon što se jedan od njenih kapetana našalio na račun kralja Maroka zbog kašnjenja leta AF 2497 Kazablanka-Pariz, 5. decembra.

Izvršni direktor "Er Fransa" Aleksandar de Žiniak se već pismeno izvinio nezadovoljnim putnicima

Pilot se našalio preko mikrofona vezano za kašnjenje od 20 minuta njegovog leta zbog prisustva na pisti aviona Njegovog Visočanstva Mohameda VI, prenijeli su francuski mediji.

Prema RTL-u koji je prenio informaciju, komandant je apelovao na nezadovoljne putnike da "se direktno obrate Mohamedu VI, Kraljevska palata, Rabat". Ta kratka rečenica, međutim, nije ostavila sve putnike ravnodušnim. Neki su odlučili da kolektivno napadnu francusku aviokompaniju.

Oni su opisali postupak pilota kao najsramnije izražavanje određenog kompleksa nasljeđenog iz kolonijalnog perioda. Slučaj je naišao na burne reakcije u Maroku.

Izvršni direktor "Er Fransa" Aleksandar de Žiniak se već pismeno izvinio nezadovoljnim putnicima i objavio da će pilota njegovi nadređeni pozvati na razgovor, ali su putnici ipak na kraju odlučili da podnesu tužbu.

Bonus video: