Stiven Sigal pozvan da obučava volontere koji štite škole

Šerifova kancelarija saopštila je da će poznati glumac pokazivati taktike borbe bez oružja i druge tehnike
2 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2013. 09:40h

Samoproklamovani "Najčvršći američki šerif" udružuje snage sa glumcem Stivenom Sigalom u obuci volonterskog policijskog odreda koji štiti škole u oblasti Feniksa, savezne američke države Arizone.

Vođa demokratske manjine u parlamentu Arizone Čad Kempbel nazvao je taj plan smiješnim

Okružni šerif Marikope Džo Arpaio objavio je kontroverzni plan poslije ubistava koja su se u decembru 2012. dogodila u školi u Konektikatu.

Šerifova kancelarija saopštila je da će Sigal, glumac poznat po ulogama u filmovima "Niko - Iznad zakona" i "Pod opsadom", pokazivati taktike borbe bez oružja i druge tehnike, u čemu će se oslanjati na svoja iskustva u borilačkim vještinama.

Vođa demokratske manjine u parlamentu Arizone Čad Kempbel nazvao je taj plan smiješnim.

"On od toga pravi sprdnju. Zar će filmski glumac da obučava ljude da štite škole", rekao je Kempbel.

Šerif poziva volontere

Predsjednik društva "Građani za bolju Arizonu" Rendi Paraz rekao je da je tužno što se šerif, koji je u zemlji slavan po črvstom stavu o ilegalnoj imigraciji, služi ubistvima u Konektikatu da privuče pažnju medija.

I druge značajne ličnosti pridružile su se volonterskom policijskom odredu koji ima više od 3.000 članova

U januaru su poslate patrole oko 59 škola. Šerif je ove nedjelje objavio da mu treba više članova da nastavi njihovu aktivnost i pozvao 1.000 građana da se prijave kao volonteri.

"Volonteri nose uniforme i voze patrolna kola, a pojedini su poslije obuke dobili ovlašćenje da nose oružje. Oni neće ulaziti u škole osim ako ne primijete opasnost, ali će patrolirati oko zgrada", rekao je Arpario.

On je rekao da su se i druge značajne ličnosti pridružile volonterskom policijskom odredu koji ima više od 3.000 članova. Među njima je zvijezda "Hulka" Lu Feringo i glumac Piter Lupus, zvijezda serije "Nemoguća misija".

Galerija

Bonus video: