Ceci Crnogorski oskar za najpopularniju pjevačicu

Crnogorski oskar dodjeljuje se svake godine iz oblasti sporta, kulture, medija, turizma, marketinga, nacionalnog crnogorskog brenda....
580 pregleda 117 komentar(a)
Ceca Ražnatović, Foto: Vitovnica.rs
Ceca Ražnatović, Foto: Vitovnica.rs
Ažurirano: 07.02.2013. 08:30h

Srpska turbo-folk pjevačica Svetlana - Ceca Ražnatović dobitnik je Crnogorskog oskara za najpopularniju pjevačicu regiona, saopšteno je "Vijestima" iz Crnogorske kulturne mreže (CKM) koja je ustanovila ovu nagradu, a koja će se ove godine dodjeljivati na ceremoniji koja će se održati 25. februara u hotelu "Splendid" u Bečićima.

Na pitanje što misle o tome što će nagradu dodijeliti supruzi ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, koja je takođe bila optužena zbog kriminalnih radnji, iz CKM-a kazali su da su parametri kod donošenja odluka bili isključivo postignuti rezultati i popularnost, te da svaka javna ličnost ima svoj privatni život, što je njihova stvar.

Na pitanje da li promovisanje srpskog turbo-folka doprinosi razvitku kulture u Crnoj Gori (što je jedan od ciljeva navedenih na oficijelnom sajtu CKM-a) iz ove organizacije su odgovorili da je Crnogorski oskar priznanje koje se dodjeljuje za postignute rezultate iz više oblasti i da nema za cilj promociju ni favorizovanje bilo kog muzičkog pravca.

"Svetlana Ražnatović je zasigurno najveća muzička zvijezda regiona.To je potvrdio i koncert u Top Hillu, gdje su gostovale sve velike zvijezde regiona po jedan put, a ona je morala zbog velikog interesovanja da održi dva koncerta na kojima je bio prisutan ogroman broj posjetilaca.

Po anketi koju smo sproveli među građanima u deset crnogorskih gradova, gospođa Ražnatović je bila ubjedljivo najpopularnija pjevačica regiona u konkurenciji Jelene Karleuše, Severine, Jelene Rozge, Indire Vladić i drugih. Ne bih se baš složio da je to srpski turbo-folk. Ponavljam da ne favorizujemo niti jedan muzički pravac, a trudimo se da organizujući anketiranje u svim crnogorskim gradovima, prenesemo mišljenje većine građana Crne Gore, ne praveći podjele po boji kože, vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti", izjavio je za "Vijesti" Aleksandar Damjanović, predsjednik Crnogorske kulturne mreže.

On je takođe istakao da menadžment poznate turbo-folk pjevačice nije imao nikakve specijalne zahtjeve, već da je CKM-u sugerisano da se njeno ime i prisustvo događaju ne ističu u odnosu na druge dobitnike.

Crnogorski oskar dodjeljuje se svake godine iz oblasti sporta, kulture, medija, turizma, marketinga, nacionalnog crnogorskog brenda, afirmacije i zapošljavanja mladih, a prvi put ove godine će Muzički oskar obuhvatiti region, a ne samo Crnu Goru, što je po riječima ljudi iz CKM-a pokušaj da se projekat uzdigne na viši nivo.

Odluke se, kako je saopšteno, donose anketiranjem po 200 građana u 10 crnogorskih gradova

Odluke se, kako je saopšteno, donose anketiranjem po 200 građana u 10 crnogorskih gradova, koji biraju između izvođača koje predlaže CKM. Oskar se dodjeljuje za uspjeh i postignute rezultate u periodu od 01. 01. 2012. do 31. 12. 2012.

Supruga jednog od najozloglašenijih paravojnih komandanata na Balkanu Željka Ražnatovića Arkana, Ceca Ražnatović bila je uhapšena nakon ubistva Zorana Đinđića tokom akcije "Sablja" zbog veza sa Zemunskim klanom, kada je u njenoj kući pronađen čitav arsenal raznovrsnog oružja, nakon čega je u zatvoru provela 121 dan.

Najveća zvijezda turbo-folka optužena je i zbog pronevjere 11 miliona eura dobijenih prodajom igrača FK Obilić, čiji je predsjednik, a sumnjalo se i da posjeduje skupocjenu ogrlicu koja je ukradena nekadašnjem austrijskom kancelaru Francu Vranickom.

Bonus video: