Zbog sporog interneta ubio dvoje ljudi i zapalio kafić

Jedan Kinez je poludio kada je smanjena brzina pristupa mreži u jednom internet kafeu u kojem je igrao online video igre
66 pregleda 1 komentar(a)
HAkeri, Foto: Sxc.hu
HAkeri, Foto: Sxc.hu
Ažurirano: 01.02.2013. 17:03h

Kineski mediji objavili su priču o dvostrukom ubistvu koje je počinio jedan muškarac zbog spore internet veze zbog koje nije mogao da igra online video igre.

Muškarac, na sajtu "Tech in Asia" nazvan samo Žao je igrao online video igre u jednom internet kafeu u gradu Renkiu a kada je došlo do problema s pristupom internetu i zbog spore veze više nije mogao da normalno nastavi da igra igru, pobjesnio je.

Zbog toga se žalio vlasniku kafića koji je Žaoa optužio da je on upravo on kriv zbog sporog interneta jer je na računar "skinuo" neki virus koji je usporio brzinu pristupa internetu. Nakon toga su se njih dvojica posvađala i Žao je odlučio da svađu riješi tučom pa je udario vlasnika kafića.

Vlasnik je uzeo čekić – mediji kažu da s čekićem nije udario ljutog gosta kafea, već ga je samo držao u ruci kako bi se zaštitio od napada šmakazama koje je Žao dohvatio sa stola. Žao je vlasniku kafića zatim zadao više uboda i nakon toga ga izudarao čekićem do smrti – to je vidjela žena vlasnika kafića koja mu je pokušala pomoći, ali Žao je i nju napao čekićem i makazama i na mjestu ubio.

Kako bi prikrio zločin koji je počinio, Žao je zapalio internet kafe i u vatru bacio makaze i čekić s kojima je ubio dvoje ljudi. Tijela vlasnika kafea i njegove žene otkrivena su dan kasnije.

Iako je ovaj zločin počinjen pred Novu godinu, kineskoj policiji trebalo je više od mjesec dana da pronađu i uhapse ubicu kji se trenutno nalzi u zatvoru i čeka suđenje.

Bonus video: