Kako muževi u Japanu pokazuju ljubav?

"Žao mi je što sam se ugojio u posljednjih sedam godina, ali to je zato što ti kuvaš tako ukusne obroke“
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2013. 16:54h

Ljubav se zaista mogla "čuti" u Tokiju kada su se muževi okupili u parku kako bi pokazali svoju ljubav suprugama, vičući šta osjećaju i šta im obećavaju.

Skromnost i povučenost su tradicionalne vrijednosti u Japanu, a pretjerana otvorenost i pokazivanje dubljih osjećanja, poput ljubavi, su oduvijek bili neprimjereni.

Upravo se zato na desetine japanskih muževa okupi jednom godišnje, prije 31. januara, kako bi oslobodili svoje emocije.

Izjave koje su sinoć govorili su od "voljeću te zauvijek“ do zahvaljivanja za spakovane ručkove u kutijama.

Čovjek u odijelu vikao je: "Žao mi je što sam se ugojio u posljednjih sedam godina, ali to je zato što ti kuvaš tako ukusne obroke“.

Ovaj događaj, koji se održava već pet godina, osmislio je Kijotaka Jamana, uz podršku lokalne prodavnice cvijeća, kako bi pozvao svoje sugrađane da pokažu svoje emocije na eksplicitniji način.

"Ekonomska situacija je sve bolja u Japanu i puno japanskih bračnih parova rade na tome da poboljšaju svoje odnose“, rekao je Jamana.

Supruge su se u publici smijale i aplaudirale, naročito kada se jedan muž spustio na kolena i ponudio svojoj ženi buket.

"On je fantastičan i veoma muževan“, rekla je Juko Todo (33) kada je njen muž Takeši izveo svoj performans. "Podsetio me je koliki dasa može da bude - što sam, nažalost, zaboravila u proteklih osam godna braka. Srce mi ponovo lupa“.

Galerija

Bonus video: