Hrvatska: Srušili Snješka Bjelića jer je izgrađen na divlje

Mještani su rekli da je snješko bio velika atrakcija, te da se oko hiljadu mališana slikalo sa njim
133 pregleda 0 komentar(a)
Snješko Bjelić, Foto: Shutterstock.com
Snješko Bjelić, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 27.01.2013. 09:29h

Mještani Bistre u Hrvatskoj napravili su Snješka Bjelića, visokog šest i širokog tri metra, ali su ga lokalne vlasti srušile, jer za pravljenje Snješka na javnoj površini mještani nisu imali dozvolu, saopštio je Tanjug.

Mještani su rekli da je snješko bio velika atrakcija, te da se oko hiljadu mališana slikalo sa njim. Ipak, prema odluci načelnika, morao je da bude srušen, jer je bio napravljen na javnoj površini, za šta nije tražena dozvola.

“Snješko je napravljen skoro na ulici. Bojali smo se da kad počne da se topi, bačva i metalni nos koje ima na glavi ne padnu nekome na auto ili ne povrijede prolaznike. Da su me mještani pitali, dao bih im parkiralište i pomogao da se napravi snješko”, objasnio je svoju odluku načelnik Bistre Krešimir Gulić.

Mještani se, međutim, ne slažu s tim i tvrde da su oko Snješka stavili svjetleće oznake kako bi ga vozači na vrijeme uočili. “Osigurali smo ga štapovima i bio je stabilan, nije bilo šanse da se sruši. Žao mi je što smo ga morali 'ubiti', zato smo mu na grob od snijega postavili crnu zastavu. Ako ovog vikenda padne snijeg, napravićemo još većeg, ovog puta na privatnom posjedu”, kazao je Božo Prša iz Bistre, a prenijeli hrvatski mediji.

"Osigurali smo ga štapovima i bio je stabilan, nije bilo šanse da se sruši. Žao mi je što smo ga “ubili”."

Bonus video: