kućni ljubimci

Upoznajte Florens Gruber, vlasnicu 40 svinja

Iako životinje znaju gdje treba da vrše nuždu, nekoliko susjeda se žalilo na smrad i estetski izgled kuće
97 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2019. 11:14h

Florens Gruber, koja dijeli dom sa 40 svinja, prinuđena je da ih do 22. januara iseli iz kuće u Vermontu (Eseks) zbog žalbi gnijevnih komšija, prema pisanjima Burlington Free Press-a.

Florens, koja živi sa partnerom Alanom Tsefrekasom, kaže da su svinje njeni kućni ljubimci, ali gradske vlasti se ne slažu s tim i karakterišu ih kao stoku te brane njihovo držanje u kući.

Gruberova priznaje da ima previše životinja i da od nekih mora da se rastane.

„Nikada mi nije bila namjera da imam ovoliki broj”, kazala je ona za lokalne novine. „Htjela sam da gajim nešto malo, ali što ne pravi buku kao psi. A svinje su mirne, tihe i vrlo umiljate. Kao djeca. Samo treba da ih tretirate kao članove porodice”.

Florens kaže da su njene životinje vreoma pametne i zabavne.

„Ljudima treba savjetovati da uzmu svinje a ne antidepresive”.

Iako životinje znaju gdje treba da vrše nuždu, nekoliko susjeda se žalilo na smrad i estetski izgled kuće.

Na gradskoj sjednici gdje se raspravljano o ovom slučaju, Brajan Markoti, potpredsjednik Udruženja vlasnika kuća u Pajnvud Menoru, rekao je da životinje moraju da budu sklonjene zbog komšiluka. „Nije pitanje da li su svinje dobre ili loše”, kazao je Markoti. „Jednostavno ih ne želimo u Pajnvudu”.

Ovo nije prvi put da Gruberova ima problem zbog svojih ljubimaca. Ona se preselila iz Nju Džerzija nakon sudske odluke da tamo mini-svinje nisu dozvoljene, ali je greškom pomislila da će moći mirno da živi sa njima u Eseksu.

Galerija