Priča iz podgoričke cvjećare: Cvijeće stiže i od momka "preko bare"

Barem jednom mjesečno, momak iz Čikaga pošalje 101 ružu, orhideju ili lalu voljenoj Podgoričanki
440 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2013. 17:41h

Ni hiljade kilometara, ni Atlantski okean, ne sprečavaju momka iz Čikaga da, barem jednom mjesečno, pošalje cvijeće voljenoj Podgoričanki.

Prodavačica u cvjećari “Cvijet art” Zorica Bojović kazala je da momak pošalje novac za ogroman buket, koji potom isporuče njegovoj djevojci.

“U cvjetnom aranžmanu je 101 ruža, lala i orhideja, uz koji uvijek ide bombonjera. Djevojka svaki put samo što se ne onesvijesti”, ispričala je Bojović “Vijestima”.

Ona smatra da je to samo jedan od dokaza da ekonomska kriza nije ubila romantiku, istakavši da imaju i drugih porudžbina koje radnice u cvjećari “ostavljaju bez daha”.

Navela je primjer starijeg gospodina koji svake sedmice kupuje po jedan, bilo koji cvijet.

“Cvijet nosi supruzi, uvijek zna šta hoće, a obično kupuje ružu ili gerber”, kazala je Bojović.

Bojović je istakla i ruže “jednog nestrpljivog momka” koje potom djevojci dostavljaju na kućnu adresu.

“Uz ruže uvijek ide u paketu plišana igračka, medo, panda..., a nestrpljivi momak po dva puta zove da pita kako je njegova djevojka reagovala”, rekla je ona.

Njena koleginica Jelica Leković istakla je da su Rusi odlične mušterije.

“Dobro poznaju cvijeće i uvijek kupuju posebne bukete i aranžmane. Jedan je naručio 51 crnu ružu. Ne znam zašto. Uvijek traže specifično cvijeće hortenzije, lale, orhideje, i uvijek 'ekvadorku', najbolju klasu crvene ruže”, kazala je Leković.

Ona tvrdi i da Filip odlično poznaje svaku biljku i cvijet, iako ima samo 10 godina i da dolazi sa tetkom da mu kupi kaktus - “mesožderku”.

“U komšiluku smo imali mušterija koji su mjesečno kupovali, a sada ih jednostavno nema”

“Djed mu je bio botaničar i ta ljubav je prenijeta na unuka. Gleda pretežno saksijsko cvijeće, a kada bi mu dozvolili, mali bi danima ostao u cvjećari”, rekla je Leković.

U cvjećari, međutim, tvrde da se cvijeće sve rijeđe kupuje, zbog krize.

“U komšiluku smo imali mušterija koji su mjesečno kupovali, a sada ih jednostavno nema”, rekla je Bojović.

Ruža po ruža - srećan brak

Vlasnica cvijećare “Cvijetni kutak” Nada Antić sa oduševljenjem priča o momku koji je tražio da se njegovoj djevojci svakih 15 minuta nosi ruža dok je na poslu.

“Nosili smo ruže tako cijeli dan da bi zadnju ružu u kojoj je bio upakovan vjerenički prsten odnijeli u restoran gdje je zaprosio djevojku. Poslije toga, dobili su dvoje djece i uvijek kada dođu uljepšaju dan, jer imaju zaista srećan brak”, rekla je Antić.

Galerija

Bonus video: