sultanijada

Etno selo Montenegro traga za dvojnicima Sulejmana i Hurem

Prvonagrađeni će pored novčanog iznosa od 200 eura i avionskih karata za dvije osobe za Tursku, dobiti brojne druge poklone
25 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2019. 12:27h

Turske serije "haraju" malim ekranima. Jedna smjenjuje drugu a „širokim narodnim masama“, sudeći prema programskim šemama televizija, još uvijek nijesu dosadile pa se pojedine i po nekoliko puta repriziraju. Trenutno aktuelna serija je „Sulejman Veličanstveni“.

Želeći da budu u skladu s aktuelnim trenutkom, vlasnici etno sela „Montenegro“ iz Brezana u Pivi, poznati po inovativnosti, organizuju takmičenje pod nazivom „Sultanijada“ na kome biraju crnogorskog dvojnika Sulejmana Veličanstvenog i sultanije Hurem.

Svi oni koji smatraju da likom podsjećaju na Halita Ergenča i Merijem Uzerli (glumce koji igraju Sulejmana i sultaniju Hurem) fotografije treba da pošalju na e-mail: etnoselo.me@gmail.com.

O pobjednicima odlučivaće tročlani žiri, a najbolji će imati, zahvaljujući nagradama, „sultanski tretman“. Naime, prvonagrađeni će pored novčanog iznosa od 200 eura i avionskih karata za dvije osobe za Tursku, dobiti reiki tretman kod Ljiljane Dubljević, besplatnu šminku kod Sanje Blagojević, masažu u salonu „Vesna“, odmor u „Ruskoj banji etno sela Montenegro“, ručak u restoranu „Per Sempre“.

Vlasnici etno sela su kazali da će naknadno odlučiti gdje će biti proglašeni najuvjerljiviji dvojnici Sulejmana i sultanije.

U okviru „Sultanijade“ planirano je i pravljenje bašte u čast glavnih protagonista pomenute serije.

"Na to smo se odlučili iz dva razloga - u haremima je uvijek bila organska hrana, a naše žene su zaluđene gledanjem ove serije pa se nadamo da će poželjeti da dođu kod nas i pojedu nešto iz bašte “Sulejmana i sultanije”. Poseban meni koji će biti za ljubitelje iz ove bašte biće prikladan cijenama i prilagođen turskim haremima", obećavaju vlasnici ne precizirajući da li će te cijene moći da priušte samo „privilegovani“ ili i „obični smrtnici“.

"Svjesni smo da će biti onih koji će osuđivati ovakvu manifestaciju, ali namjera etno sela “Montenegro” je da to bude mjesto gdje ljudi mogu da se opuste i zabave. Ali, ne smijemo zaboraviti da smo dugo godina bili pod turskom vladavinom i da smo primili dosta njihovih običaja, kako u hrani tako i u kulturi", poručuju organizatori „Sultanijade“.

Galerija