Istopolna ljubav "zaključana" na podgoričkom mostu

Tokom akcije “Queer Brigade” dvadeset i četiri istopolna para "zaključala" su ljubav na mostu
100 pregleda 115 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2013. 13:03h

Most “Gazela” u Podgorici u 2013. godinu ušao je ukrašen novim "ljubavnim katancima".

Tokom akcije “Queer Brigade” dvadeset i četiri istopolna para "zaključala" su ljubav na mostu, ispisujući na katancima u bojama duge svoja imena, postavljajući ih tamo gdje to već čine zaljubljeni heteroseksualni parovi.

"Katanaci označavaju ljubav i vezanost manifestuju i nadu da će 2013. našim sugrađankama i sugrađanima donijeti novo vrijeme lišeno predrasuda i stereotipa prema LGBT osobama, a istopolnim zajednicama donijeti nova zakonska rješenja kojima će se zaustaviti diskriminaciju", piše u saopštenju "Queer Brigade"

“Queer Brigada” je neformalna grupa lezbejki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba i prijatelja, formirana u aprilu 2011. godine, koja akcijama na javnim prostorima gradova u Crnoj Gori skreće pažnju na homofobiju i probleme sa kojima se LGBT osobe susrijeću u Crnoj Gori. Grupa se bori i protiv fašizma, neo-nacizma, racizma, antisemitizma i ksenofobije, odnosno svih oblika nasilja i uskraćivanja jednakih mogućnosti drugačijima, zbog njihovog određenog ličnog svojstva.

Galerija

Bonus video: