Dobile najvažniju ulogu: Crnogorske glumice očekuju bebe

Trudnoća je Žani Gardašević donijela, kaže, „beskonačni mir”, a to što su i druge koleginice trudne, smatra, pun je pogodak
644 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2013. 21:26h

Pozorišne daske Crne Gore ove godine će biti siromašnije glumicama, ali iz veoma lijepog razloga – u sljedećim mjesecima će postati mame Žana Gardašević, Jelena Nenezić – Rakočević, Branka Femić, Ana Vujošević i Sanja Jovićević. One ovih dana uživaju u trudničkim danima i smiju se činjenici da je u ženskom glumačkom svijetu nastao pravi bejbi-bum.

"Eto, tako nam je ove godine krenulo", veselo je kazala Žana Gardašević koja čeka svog drugog mališana. I njena koleginica Jelena Nenezić – Rakočević nasmijala se postavljenom pitanju.

"Dobro ste to primijetili. A što je najinteresantnije, termini porođaja su nam se poslagali svakog mjeseca, od januara do jula", otkriva Nenezić – Rakočević.

Ona je osmom mjesecu trudnoće i teško joj je da objasni kakva je osjećanja drugo stanje kod nje probudilo.

"To je stvarno teško objasniti. Prvo osjetiš neizmjernu radost. Shvatiš da u tebi raste novo biće koje će se roditi za nekoliko mjeseci. Izmjenjuju ti se osjećanja,od potpune rasterećenosti do raznih strahova koji se tokom trudnoće pojavljuju. Fokusirana sam na unutrašnje stanje, tako da kroz razgovore sa iskusnim majkama pokušavam sebe da rasteretim i da se što bolje upoznamsa meni potpuno novim iskustvom", podijelila je sa nama svoja trudnička iskustva.

Trenutno ne radi i to je jedino što je pomalo muči.

"Nedostaje mi scena, ali o tome ne smijem sada razmišljati… Najvažnija uloga mi predstoji", kaže uz osmjeh crnogorska glumica i dodaje:

"Trudnoća me je promijenila u smislu da sam zadovoljnija. Drugi kažu da bih trebala biti stalno trudna, što nije loša ideja".

Trudnoća joj je Žani Gardašević donijela, kaže, „beskonačni mir”, a to što su i druge koleginice trudne, smatra, pun je pogodak. „Stalno razmjenjujemo iskustva. Sad nam je to i glavna tema”, otkriva ona

"Po savjetu stručnog lica rano je za to, jer je on još mali. Ipak, Vuk već uočava promjene kod mame i pomalo se mijenja u odnosu na to. Period pripreme predstoji nam tek par dana pred sam dolazak bebe", kaže Gardašević.

Njene dvije trudnoće potpuno su identične.

"Druga se razlikovala samo u početku. Prva četiri mjeseca imala sam velike mučnine, kad je to prošlo sve je identično kao kad sam nosila Vuka", otkrila je glumica.

Kaže da nije zahtjevna trudnica i da to nije bila ni u prvoj trudnoći. Glavno osjećanje, priznaje, je uzbuđenje.

"Od trenutka saznanja da sam u drugom stanju pa sve do danas imam jednu vrstu uzbuđenja, tu je i nestrpljenje da upoznam to “nešto” što osjećam u sebi. Ali ljubav, sreća, zadovoljstvo i ispunjenje su dominantna osjećanja", otkriva Žana Gardašević.

Trudnoća joj je donijela, kaže, “beskonačni mir”, a to što su i druge koleginice trudne, otkriva, pun je pogodak.

"Stalno razmjenjujemo iskustva. Sad nam je to i glavna tema", zaključuje Gardašević.

Period promjene i izazova

Jelena Nenezić – Rakočević kaže da nije zahtjevna trudnica.

"Nisam zahtjevna... Možda sam bila malo obazrivija u prvom tromjesečju. Tokom drugog sam osjećala nevjerovatnu snagu, i fizičku i mentalnu, zaista je taj period nekako najbezbjedniji, samo uživaš, ugađaš sebi…Sada u trećem se već pripremam za trenutak kada ću vidjeti svoje dijete. Razmišljam o roditeljstvu i suočavam se sa odgovornošću koju ova uloga nosi", otkriva glumica.

Loše strane trudnoće za nju su nepoznanica.

"Trudnoća je period promjena i izazova… Samo žene koje u taj period ulaze nepripremljeno mogu da osjete lošu stranu trudnoće. One koje su to planirale, samo vide dobru stranu i osjećaju zadovoljstvo… Za mene ne postoji ništa što je loše, zaista, to je blaženo stanje, ne skidam osmjeh sa lica", priča Jelena Nenezić – Rakočević.

Ana pred porođajem

Prva će se sa svojom bebom, kako Vijesti saznaju, "upoznati" Ana Vujošević, koja će se poroditi ovih dana. Kada smo je pitali da svoja trudnička iskustva podijeli sa čitaocima Vijesti, dala je odgovor koji će sve žene, ako su ikada bile u drugom stanju, razumjeti.

"Jao, ja zaista ne bih da pričam sada o tome. Porođaj se potpuno približio, u pitanju su dani, tako da nisam sada psihički spremna za priču o trudnoći. Molim vas da me razumijete", ljubazno se kazala glumica.

Za priču o svojim trudničkim danima nije bila zainteresovana ni Branka Femić, a Sanja Jovićević je od ranije poznata po izbjegavanju razgovora o privatnom životu.

"Možete me pitati o karijeri ili o tome kakvo je danas vrijeme, ali ne o privatnim stvarima", kazala je ranije Sanja za Vijesti.

Galerija

Bonus video: