Satelitski snimci usred pustinje koji zbunjuju i stručnjake

"Nemam nikakvu ideju šta je to. Ali strukture su velike i čudno izgledaju, a stvorile su se nevjerovatnom brzinom"
7 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2013. 15:38h

Satelitski snimci koje je snimio Google Earth otkrivaju misteriozne konstrukcije usred kineske pustinje.

Bivši analitičar CIA Alen Tomson istraživao je područje u blizini kineskog grada Kašgara kad je uočio čudne linije i građevine kako se ocrtavaju na karti.

Čitav niz struktura i ulica zbunile su stručnjaka koji nema pojma šta bi to moglo da bude.

"Nemam nikakvu ideju šta je to. Ali strukture su velike i čudno izgledaju, a stvorile su se nevjerovatnom brzinom", ispričao je za Wired.

Tomson je u CIA-i radio od 1972. do 1985. godine, a do 1996. je radio kao savjetnik Nacionalnog obavještajnog biroa.

On je 2008. godine otkrio podzemni nuklearni bunker u Iranu, a kada je izraelska aviajcija uništila misteriozni objekat u Siriji prije godinu dana, Tomson je sastavio izvještaj na 812 stranica. Izgleda da stare navike analitičara teško umiru...

I 2011. u pustinji Gobi na sjeveroistoku Kine otkrivene su strukture čije je porijeklo i dosad ostalo nerazriješeno. Ipak, neki forumaši nagađaju da su to 'kodovi' koje mogu čitati samo NLO-i, neki strahuju kako su tamo smještene rakete usmjerene za napad na SAD, a istraživači su došli do malo manje strašnog zaključka, da su to građevine korištene za kineske špijunske satelite.

Kasnije iste godine, takođe u pustinji Gobi, otkrivene zgrade i ulice "masonskog izgleda" dovele su do niza više ili manje ozbiljnih teorija o tajnama velesila - da su to mjesta za izradu nuklearnih bombi, piste za testiranje aviona ili poligoni autoškole.

Bonus video: