slavni GOSTi

Samo je još Pamela tako dočekana...

“U Abu Dabiju sam čula za projekat Atlas grupe, tako da su se 'kockice složile' i evo mene u Crnoj Gori”, rekla je Pamela Anderson 2009.
228 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2013. 09:05h

Žerar Depardje nije prva svjetska zvijezda koju su crnogorski zvaničnici gostili na najvišem nivou.

Depardije: Čuo sam da je Crna Gora na prodaju, ali to nije istina >>>

Poznata američka glumica i plejboj zečica Pamela Anderson u julu 2009. godine boravila je u Crnoj Gori kao gost Atlas grupe i najavila je tada investicije.

Najpoznatija “čuvarka plaže” doputovala je te godine za Dan državnosti, a sjutradan je, nakon doručka u Budvi doletjela na prijem kod gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, zatim obišla gradilište Atlas kapital centra, pa helikopterom odletjela za Meljine, vozila se jahtom po Boki...

Oskudno odjevena, kršeći rigorozna pravila oblačenja u gradskoj upravi, koja je ranije Mugoša uveo, popularna Pam ušla je u sjedište gradske uprave i sa gradonačelnikom iza zatvorenih vrata razgovarala o investicijama, kao načinom na koji je planirala da osvoji crnogorsko tržište.

Anderson je tada najavila da bi mogla postati vlasnica jednog od luksuznih stanova u stambeno-poslovnom kompleksu Atlasa u Podgorici, ali i da je veoma zainteresovana da ulaže u spa centar turističko-bolničkog kompleksa Meljine.

Anderson u kabinetu gradonačelnika Mugoše

“U Abu Dabiju sam čula za projekat Atlas grupe, tako da su se 'kockice složile' i evo mene ovdje”, rekla je ona tada. Duško Knežević, vlasnik Atlas grupe tada je rekao da će ona ulagati skupa sa svojim prijateljima arhitektima, muzičarima i glumcima, promovišući svoj brend zdravog života, zdrave hrane i ljepote "Malibu Pamela".

Tako bi u okviru kompleksa Pamela Anderson otvorila spa klub i ušla u suvlasništvo. U ovoj fazi razgovara se, kazao je Knežević, o "smjerovima investicije". Uprkos njenim, ali i tadašnjim izjavama Kneževića i Mugoše koji je Pamelinu posjetu ocijenio kao „dobar marketinški potez Atlas grupe, s obzirom na kontakte koje imaju ona i njeni menadžeri, naročito u arapskom svijetu”, zanosna plavuša više nije dolazila u Crnu Goru.

Svjetske ljepotice dolazile su i prije Pamele u Crnu Goru. Prije skoro dvije decenije, 1996. godine crnogorska vlada unajmila je megazvijezdu modnih pista Klaudija Šifer da promoviše crnogorski turizam za narednu sezonu.

“U Abu Dabiju sam čula za projekat Atlas grupe, tako da su se 'kockice složile' i evo mene ovdje”, rekla je Anderson 2009.

Nakon snimanja kadrova promotivnog spota na crnogorskom primorju, neki kadrovi su snimani i na Krnovu. O tome se, ali i Klaudijinom susretu sa mještanima katuna pričalo se naširoko.

Nekoliko godina kasnije, 2001. čuvena manekenka koja se fotografisala na krnovskom katunu, nezvanično je najavila da će već narednog ljeta, kao turista posjetiti crnogorske planine. Ipak, ni ona više nije dolazila, a kao sjećanje na nju, osim zaboravljenih fotografija, ostao je grafit “sa Krnova vuk zavija, đe si Šifer Klaudija” i pjesma koju je nepoznati autor napisao:

"Sa Krnova vuk zavija, primakni se Klaudija. Što si mome srcu bliže, turista će biti više".

Galerija

Preporučujemo za Vas