Otkriven "misteriozni" muškarac sa fotografije princeze Dajane

Raselu se Dajana uvijek dopadala, ali između njih se ništa nije dogodilo jer joj on nikada nije otvoreno rekao šta osjeća
4 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2013. 18:34h

Riješena je tajna misterioznog muškarca sa nedavno otkrivene fotografije pokojne Dajane Spenser koja je svojevremeno bila zabranjena za objavljivanje.

Krajem mjeseca fotografija lejdi Dajane biće ponuđena na aukciji za početnu sumu od 1.000 dolara (ali se očekuje da bude prodata za višestruko veći iznos). Fotografija je nastala 1979. u francuskoj ski varošici Val Klare a na poleđini je napisan datum 26. februar 1981 - dva dana pošto je Bakingemska palata objavila vjeridbu princa Čarlsa sa „djevojkom iz naroda” - kada ju je otkupio britanski tabloid "Daily Mail".

Fotografija, međutim, nikad nije objavljena. Možda zato što Dajana leži u krilu nepoznatog muškarca koji čita knjigu, dok je na prozoru flaša viskija.

Muškarac sa slike je Adam Rasel, tada student sa Oksfordskog univerziteta i praunuk nekadašneg trostrukog britanskog premijera Stenlija Boldvina.

Rasel, koji danas živi na farmi jelena u Dorsetu u braku sa TV voditeljkom Ali, potvrdio je za ABC News da je on zaista muškarac na slici ali je odbio da kaže nešto više.

Prema riječima kraljevskog biografa Endrua Mortona, Dajana i Adam su bili samo prijatelji.

U svojoj knjizi „Diana, Her True Story - In Her Own Words”, Morton je pisao da je Dajanina prijateljica, Meri En Stjuart-Ričarsdon pozvala Dajanu da joj se prirduži na porodičnom zimskom odmoru u francuskim Alpima. Tamo su se i Dajana i Rasel povredili pa su dosta vremena provodili zajedno.

Raselu se Dajana uvijek dopadala, ali između njih se ništa nije dogodilo jer joj on nikada nije otvoreno rekao šta osjeća, kaže Morton.

„Nakon tog odmora on je godinu dana bio van zemlje a kada se vratio rečeno mu je da ima suparnika: princa od Velsa”.

Ovo je jedna od rijetkih slika buduće princeze od Velsa dok je još bila nepoznata djevojka.

Dajana je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu avgusta 1997. u 37. godini.

Galerija

Bonus video: