Najdeblji čovjek na svijetu smršao 300 kg

Pol Mejson više nije najdeblji čovjek na svijetu - ovaj 51-godišnji Britanac smršao je 300 kilograma, a sada namjerava da se podvrgne estetskoj operaciji kako bi uklonio višak kože
151 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2013. 19:29h

Sa 450 kilograma, Pol Mejson je dugo važio za najdebljeg čovjeka na svijetu. Prije dvije godine, međutim, obavio je operaciju gastroplastije (gastričnog bajpasa) koja mu je pomogla da se oslobodi dvije trećine prvobitne težine.

Mejson, koji sada ima "svega" 158 kilograma, želi da započne novi život. Prije toga, međutim, moraće da ode na još jednu operaciju kako bi skinuo višak kože koja ga sprječava da se slobodno kreće.

Operacija će moći da se obavi tek za dvije godine, kada se Mejsonova težina bude stabilizovala.

U međuvremenu, bivši rekorder u težini piše knjigu o svojim iskustvima i planira da otvori prodavnicu nakita.

"Ponovo sam gospodar svog života, što je dobro. Sada posmatram stvari iz sasvim drugog ugla", kazao je Mejson u izjavi za Dejli mejl.

Mejson je zbog debljine bio zarobljen u svojoj kući više od dvadeset godina. Jeo je deset puta više nego što mu je bilo potrebno. Počeo je da se prežderava kada ga je ostavila djevojka koju je volio, a zbog prekomjerne kilaže je izgubio i posao.

Vremenom je postao nepokretan i nije mogao da se brine sam o sebi. Godine 2002, vatrogasci su morali da sruše zid da bi ga prenijeli u bolnicu.

Mejson je danas daleko nezavisniji, kreće se pomoću invalidskih kolica, a može čak i da prepješači manje razdaljine.

Galerija

Bonus video: