Bahaćenje u 2012: Hamburger sa kavijarom, pica od jastoga i zlatni kolač

Prošle godine je lansirana i Lego kocka od 14,45 hiljada dolara, napravljena od 25,65 grama zlata
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2013. 11:32h

Prošla godina nije bila najbolja za svjetsku ekonomiju, ali to nije predstavljalo prepreku da se na tržištu pojave proizvodi sa neopravdano visokim cijenama.Listu enormno skupih “sitnica” u prošloj godini predvodi hamburger iz jednog njujorškog restorana, koji sadrži ručno pravljeni sir, crne tartufe, pržena jaja prepelice, kavijar i još mnogo detalja, a košta 295 dolara, prenosi B92.

Kolač umotan u jestivo 23-karatno zlato, napravljen od kvalitetne vanile i kakaa, kao i od organskog brašna uvezenog iz Italije, mogao se kupiti po cijeni od 950 dolara.Starbaks je prošle godine lansirao najskuplju šoljicu kafe kap po kap, napravljene od rijetke sorte, po cijeni od sedam dolara. Među enormno skupim proizvodima bio je i Blek dajmond king, lak za nokte sa česticama dijamanata, po cijeni od 250 hiljada dolara za bocu.

Mali lanac picerija u Kanadi, Steveston Pica, ponudio je za 450 dolara picu sa termidorom od jastoga, bakalara i ruskog kavijara.

U planinama severnog Tajlanda, krdo od 20 slonova pomaže da se napravi jedna od najskupljih kafa na svetu. Novi egzotični napitak pravi se od posebnih zrna kafa koje slonovi pojedu, a dan kasnije se ona prebiraju po njihovom izmetu.

To nije samo jedan od najneobičnijih sistema pravljenja kafe, već je u pitanju i jedna od najskupljih kafa na svijetu. Kilogram te kafe košta 1,1 hiljadu dolara.Prošle godine je lansirana i Lego kocka od 14,45 hiljada dolara, napravljena od 25,65 grama zlata. Među najskupljim proizvodima bilo je i pivo Semjuela Adamsa, koje košta 190 dolara po flaši.

Galerija

Bonus video: