Berluskoni plaća bivšoj ženi 3 miliona eura mjesečno

Veronika Lario je pokrenula brakorazvodnu parnicu 2009. navodeći kao razlog dolazak Berluskonija na 18. rođendan jedne djevojke iz Napulja
8 komentar(a)
Veronika Lario, Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Veronika Lario, Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.12.2012. 12:07h

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni mora da plaća svojoj drugoj ženi Veroniki Lario alimentaciju od tri miliona eura mjesečno.

Berluskoni je po sudskoj presudi o razvodu zadržao nekretnine, prenosi list "Korijere dela sera."

Veronika Lario je pokrenula brakorazvodnu parnicu 2009. navodeći kao razlog dolazak Berluskonija na 18. rođendan jedne djevojke iz Napulja i sklonost ka mlađim djevojkama. Ona je prvobitno tražila 43 miliona godišnje, a bivši premijer je ponudio deset puta manje – 300.000 eura mjesečno.

U obrazloženju sudske odluke navodi se član 156 Građanskog zakonika o dužnosti supružnika da, ukoliko između njih postoji razlika u primanjima, održavaju stil života na koji je bračni drug sa manjim primanjima navikao u braku.

Takođe, uzima se u obzir i da Veronika Lario izlazi iz braka bez nekretnina, prenosi Ansa.

Berluskoni se upoznao sa tadašnjom glumicom Veronikom Lario 1980. poslije jedne predstave u milanskom pozorištu. Vjenčali su se 1990. godine i imaju troje odrasle djece. On ima još dvoje djece iz prvog braka, podsjeća AP.

Berluskoni (76) se trenutno viđa sa gotovo 50 godina mlađom ženom, podsjeća američka agencija.

Bonus video: